Virágkötészettől a filcvirágokig
Virágkötészettől a filcvirágokig

Pál Honoria életében mindig ott volt a művészet. Tanulmányait is ezzel kezdte, hisz festészetet és művészettörténetet tanult. Tanára unszolása ellenére inkább a virágkötészet felé fordult, mely azóta is szuper döntésnek bizonyult.

Elmondása szerint virágkötőből is annyi van, hogy már minden sarokra jut egy belőlük, így specializálnia kellett magát, illetve kiszakadnia abból a monoton világból, ahol időnként több ezer ugyanolyan dekorációt kellett elkészítenie.

A0002

Szerencsésnek tartja magát, mivel ő még abban az időszakban tanulta ki ezt a szakmát, mikor az alaposság volt a jellemző az oktatási rendszerre. Ma már egy két hónapos kurzus után is virágkötő oklevelet dobnak az emberek után.

Persze, van aki tökéletesre tudja fejleszteni ennyi idő alatt is a hozzákapcsolódó technikai trükköket, de igazából azok jártak jól, akik még anno koptatták az iskolapadot, hisz nekik valóban a kisujjukban van minden fogás.

A0009 a

Így Honoria is a régi korok tudását vitte át egyszer csak a mai modern lakásdekoráció, a filcvirágok világába.

A saját készítésű virágok mellett Honória oktatni is elkezdte ezt a fajta technikát, hisz egyre több igény van arra, hogy saját készítésű dekorokkal díszítsék az emberek otthonaikat. Ehhez hozzásegíti még a webáruházának azon szegmense, ahol amolyan csináld magad csomagokat is összeállít, hogy egy helyen be tudják szerezni az érdeklődők a kellékeket.

IMG 0350

A mai világban persze kevés az, hogy valaki imádja a területét, hobbiját, szakmáját. Kemény marketing, tudatos tervezés párosul ahhoz, hogy sikeres legyen az ember az adott területen a versenytársak közül ki tudjon emelkedni, így Honoria az állandó filcvirágok fejlesztése mellett ezen a területen is mindig igyekszik képben lenni, újdonságokat megtanulni és hasznosítani.

levendula.3

Honória mellett, mint a legtöbb sikeres vállalkozó mellett, ott áll családja, férje, gyermekei. A nagylány, aki 11 éves, már ki is veszi részét a munkából, szinte hétvégi programmá vált, hogy együtt készítik a virágkölteményeket. Ezt jómagam is tapasztalhattam egy élő videós bejelentkezés alkalmával, mikor Honi elkészített egy asztaldíszt, de egy virágminta valahova elkóborolt. De a leányzója azonnal segítségére volt, hisz az élő varázsába ez is belefér :)

Mondd el filccel 12

Honi munkáit az alábbi linken tudjátok megtekinteni.

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg és kövesd további érdekes információkért idekattintva oldalunkat.