Újévi kézműves szerencsehozó ajándékok
Újévi kézműves szerencsehozó ajándékok

Egy kínai hagyomány szerint a narancs elengedhetetlen kelléke az újév köszöntésének, főként azért, mert hangzása teljesen olyan, mint az arany szónak (kam).

De milyen hagyományok vannak nálunk? Mikkel díszíthetjük fel ilyenkor a házat, vagy vihetünk ajándékot más házhoz?

Íme egy pár ötlet alkotóktól, akik a mi saját hagyományaink szerint képzeltük el az újév beköszöntésének megünneplését.

Nos, én, mint festőművész, két napot gyakoroltam arra, hogy ezt a patkó formájú ajtókopogatót összehozzam a saját kis kezemmel megtekert rózsákkal (elkészítéséről hamarosan bővebben). És ha már festő vagyok, akkor hagytam vajon olyan színűnek a rózsákat, mint ami az eredeti filcanyag volt? Nyugi, ez költői kérdés volt :)

En3

 

Fekécs Heni, a Filcvarázs alkotója szintén egy kopogtató formát alkotott filc anyagból egy szerencséthozó patkóval egyetemben. Ki belép a házba, tuti boldogság kíséri minden cselekvését...ugye?! :)

Heni

 

Kriston-Bordi Zszuzsanna a KBZs Quilling alkotója papírtekercseléssel, azaz quilling technikával készített el egy szerencsehozó ajtódíszt. Ez a négylevelű lóhere elképesztően tündöklő formában adja vissza az újévi boldog kívánságokat.

Kriston

 

Szász Tamás, a Strong Paramedic Paracord alkotója egészen sajátságos módon köszönti az új esztendőben rajongóit. A kulcstartók tudod miben hoznak szerencsét? Ha ránézel, öröm és boldogság jár át. Ez már egy igen fontos és szeretetteljes kívánság. De van egy másik ok is, amiért érdemes egy ilyen kulcstartót birtokolni: ha éppen kaparós sorsjegyet vesz valaki, legyen mindig mivel lekaparnia a nyeremény feletti részt...van még kérdés?? :)

Szasz

 

Ladányi Zsófia, a Szofiore üvegfestő alkotója egy kicsit elment a kínai hagyományok felé, így mécsestartójába egy felfelé álló ormányú elefántot rakott, mely tuti sikert hoz a tulajdonosának a következő évben. 

Zsofi

 

Ez szintén Szofiore munkája. Egy gyönyörűen szépen megfestett üvegképen egy szerencsehozó elefánt.

Zsofi2

 

Ha kérdés merülne fel, hogyan kell elkészíteni, vagy hozzájutni a cikkben szereplő tárgyakhoz, keresd bátran az alkotókat.

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kövesd facebook oldalunkat további érdekes ötletekért.