Színekkel szép a világ
Színesben szép a világ

Amikor az élet arcul csap, akkor tudnod kell, hogy valami jóval is megjutalmaz. Talán ez lehetne Kerékgyártó Margit Gita életigenlő hozzáállásának is a szlogenje, ami így egy véletlen folytán végül meghozta neki a nemvárt örömöt.

 

Kerékgyártó Margit, Gita vagyok, Füzesabonyban élek a kis Családommal. Világ életemben az volt a kitűzött célom, hogy a hobbim lehessen a munkám…úgy érzem révbe értem.

Sok éve kreativkodom itthon, rengeteg technikát kipróbáltam, elsajátítottam, de volt, ami csak addig vonzott, amíg nem sikerült megvalósítanom.

December elejéig a szó, hogy dekorgumi annyit mondott számomra, hogy szuper fali-dekorációt lehet készíteni belőle, de semmi többet nem gondoltam bele, nem vonzott a dolog, hogy ki kellene próbálnom. Egész addig, amíg meg nem láttam egy hirdetést, hogy dekorgumi szobrászat – tanfolyam indul.

Már másnap rákerestem a neten, hogy mi a szösz ez. Innentől fogva egyenes út vezetett a „szerelem első látásra” érzéshez.

20170331 094513

Röviddel ezután (már másnap) megvettem a dekorgumi lapokat. Sikerélmény volt már az első próbálkozásom is, éreztem, hogy ez több lesz, mint egy sima kis párórás időtöltés, amit lehet, hogy meg fogok unni.

De ekkor jött egy nagy pofon az élettől…mert miért is ne?! Cukorbeteg lett a kisfiam (én is az vagyok). Borzalmasan megviselt a dolog, de muszáj továbbmenni, kezelni, együtt kell élnünk ezzel a tudattal. Fő a pozitív hozzáállás ugyebár, ami eddig még sosem hagyott cserben.

received 1365826850127372

Otthoni munkát kellett így keresnem, és akkor jöttem rá, hogy én bolond, már meg is találtam.

Szóval mikor újra összeszedtem magam, nekifutottam az alkotásnak, és sok pozitív visszajelzés után mára már biztosan tudom, hogy ez az én utam, ezzel kell foglalkozzam.

A dobozkámat, az alapokat, a férjemnek köszönhetem, hisz a nagy hengereket ő hozta haza nekem, hogy legyek kreatív, és csináljam meg a cipőtárolót, amit már régebben kitaláltam! Hát, elsőre nem cipőtároló sikeredett a hengerből, de ígérem, az is el fog készülni!

A sok kis dirib-darab dekorgumiból egy kis tárolót hoztam ki,(mert én semmit nem dobok ki, ha nem muszáj) 21x21 cm-es „kis” játéktartó lett belőle a kisfiamnak.

Folyamatosan kattog az agyam. Ha van itthon bármi kidobásra szánt tárgy, doboz, ami egyébként a szemétben végezné, megpróbálok új életet adni neki...természetesen dekorgumival kombinálva. Az egyik ilyen kis dobozkám is egy kötöző-pántszalag kartonhengeréből kelt új életre általam

received 1365827036794020

Így a végére egy jó tanács, hogy más ne járjon úgy, mint én. A kezdetek kezdetén mindent ragasztópisztollyal készítettem. Van, amihez szuper, viszont ehhez a dobozhoz mindenképpen pillanatragasztót ajánlok, ha bárkinek kedve támadna elkészíteni, mert a pisztolyból kinyomott ragaccsal nem lesz szép sima a felülete, látszani fognak rajta a ragasztó-rücskök. Ez pillanatragasztóval elkerülhető, de kezekre vigyázni azért!

Még sok-sok doboz fog készülni ezután is, és természetesen sok-sok más szépséget is igyekszem alkotni, hisz látom, és érzem magamon, hogy az alkotásnak gyógyító ereje (is) van.

Ha megtetszett bármely alkotásom, vagy esetleg tanácsra lenne szükséged, keressél bátran az alábbi elérhetőségeimen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szerző: Kerékgyártó Margit Gita

Szerkesztő: Lami

Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg!