Ötletes és gyönyörűséges húsvéti tojások a kis csapatunk kezei közül
Ötletes és gyönyörűséges húsvéti tojások a kis csapatunk kezei közül

Emlékszel még a laza matricás dekorálásra, amit előzőleg egy felfőzött festékben megforgatott tojásokra ragasztottál? Hát mit ne mondjak, eszméletlen hálás vagyok a technika fejlődéséért, hogy ilyen szuper minőségben, és esztétikus megoldásokkal lehet most már várni a locsolókat Húsvétkor.

Na, ennyi a szöveg, a remek múltidézés, jöjjenek a szebbnél szebb díszített tojások.

Sándor-Molnár Helga a Simply Mood Hobbi alkotója egy hímzőkeretre feszített vásznon festett meg egy húsvéti nyulat, amihez színben harmonizáló textiltojásokat álmodott meg. Imádni való ez a színvilág :)

Helga

Fekécs Heni, a Filcvarász alkotója már szerintem húsvéti tojásokkal álmodik :) Két kollázst is készítettünk neki. Az egyik csoportban a figurális munkái vannak, míg a másikon inkább a romantikus hangulatot kedvelők találnak maguknak tetszőt. Tudom, hogy ez alap, de számomra eszméletlen jó érzés ránézni egy olyan munkára, ahol minden részlet egyezik. Látod, hogy mindegyik tojásformának még a szalagja is harmonizál a mintához? Erről beszélek :)  

Heni

Heni2

Kerekesné Papp Éva, a KerekesEva Style alkotója textilszobrászattal alkotta meg a húsvéti tojásokat. Vannak köztük merészebb kivitelezések, bátran használt színek. 

Kerekes

 Kriston-Bordi Zsuszanna, a KBZs Quilling alkotója nevéhez méltóan ezerrel tekert és tekert, és addig pörgette a papírcsíkokat, míg nem valami csodás díszítéssel elő nem állt a húsvéti tojásokon. Neki is két montázst raktunk össze, mivel az egyiken maguk a húsvéti tojásokat mutatjuk be, míg a másik üdvözlőlapokon visszaköszönő ötleteket mutatnak. Te szoktál még küldeni képeslapot Húsvétkor? Szerintem újra itt az ideje visszaszokni erre a csodás hagyományra :) 

Kriston

Kriston2

 Varga Orsi, a BorsóBarkács alkotója rendszeresen gyermekével alkot együtt. Ez a picinyke kislány már most megfertőződött annak a csodájával, hogy a kézzel készített ajándék nemcsak személyes lehet, hanem gyönyörűséges dolgokat is képes alkotni, és hatalmas öröm anyával együtt készülni az ünnepekre. Van itt tekerés, vagdosás, ragasztás, festés. Szuper jók ezek a közös munkák, főként, ha ilyen ötletes és minőségi darabok kerülnek ki a végén a két emberke kezei közül. 

Orsi1

 Kiss Rita, a Ritus Art Paverpol alkotója a tőle megszokott vegyes felhozatalt hozta. Rita mindent kipróbál, amit csak ér :) Legyen az paverpol, repesztéses eljárás, vagy éppen egy festési technika elsajátítása.

Rita1

 Sz. Nagy Tímea, a Kisvárda Paverpoll alkotója hihetetlenül lát. Olyan csodálatos színben, formában, és ötletességgel hozza ki a paverbolból, ami abban rejlik, hogy nem hiába állnak sorban nála a workshopjaira az emberek, hogy ellessék ezt a hozzáállást, érzéket ehhez a technikához.

Timi1

 Tóth Zsuzsanna, az Angyali Kezek alkotója szintén visszanyúlt egy régi hagyomány felidézéséhez, ahol is a kékfestő technika köszön vissza a húsvéti tojások díszítésén. 

Toth Zsuzsa

 És a csokor végére értünk :) Ha valamelyik megtetszett, fordulj az alkotó felé, hogy neked is legyen egy ilyen csodás húsvéti tojásod, amit a locsolóknak adhatsz, vagy díszítheted vele otthonod. Ha pedig elkészítettél egy darabot, mert kíváncsi vagy, mit tudsz kihozni belőle, tedd be kommentbe a magazin facebook oldalán lévő kiírás, album alá :)

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, és érdekelnek a lakásdekorációk, az otthon elkészíthető darabok, vagy éppen imádod az egyedi, kézzel készített munkákat, kövesd facebook oldalunkat, hisz mindig számíthatsz ránk egy-egy témában rengeteg ötlettel és csodás darabbal jövünk.