Örökké színes csokrok kókadt virágok helyett
Örökké színes csokrok kókadt virágok helyett

Mi nem akartunk anno nagy esküvőt a férjemmel. Egy dolog vezérelt minket: kimondani, és ezt még bátran alá is írni, hogy odáig vagyunk egymásért.


Az apró előkészületi részleteknél már úgy éreztük, hogy elveszi a sok kötelezettség a szépségét a nagy napunknak. De végigcsináltuk. Mert a közös házas élet lebegett szemünk előtt.

Ilyen apró részlet volt például a menyasszonyi csokor vásárlása. Nem tudom, másoknál ez hogy van, de nálunk a férjem intézte. Bíztam mindig is ízlésében, hisz rossz nem lehet, ha bejövök neki :)

Nos, a lényeg: elmondta a virágárusnak, hogy milyen árnyalatokban szeretne csokrot. A nőci elkezdte összeállítani, mutogatni, hogy mik a lehetőségek. Majd mondott rá egy árat. De volt benne annyi rutin, hogy megérdeklődte, milyen alkalomra kell. A férjem naivan pedig elmondta, hogy esküvőnk lesz.

Nos, ettől az ár a háromszorosára (!!) nőtt. Ez szerintem valami olyasmi lehet, mint egy noname öblítő, és egy védett márka terméke. Ugyanaz van benne, csak neve lett a gyereknek.

A virágcsokrot persze megrendeltük, és azóta is őrizzük. Igaz, csak megszárítani tudtuk, de azért vigyázunk rá.

Manapság már rengeteg ízléses lehetőség van arra, hogy örök virágkompozíciót ajándékozzon az ember. Nem kell több tízezer forintot sem kiadni rá, viszont akár egy egész életet végigkísérhet egy ilyen emlék.

Kerékgyártó Margit Gitát egyszer már bemutattuk, mikor egy dobozt díszített fel dekorgumival. Láttam már azóta kisebb bábuit is, amik szintén nagyon helyesek, színesek és vidámak.

Sok szeretettel Tolem

Viszont, mikor előhúzott a tarsolyából egy virágszálat, akkor beugrott az esküvői csokrunk. Elhervadt. Szárazon áll szegényke ott a komódon, és bár szeretettel nézünk rá, de színét igen elveszítette (atya világ, mint egy nekrológ, olyan lett ez a rész).

Nemsokára itt van Anyák napja és a ballagási szezon. Ha nem akarsz te is egy színtelen csokor látványában gyönyörködni, vagy nem kívánod ezt másnak, szeretettel ajánlom a mai alapanyagok által megvalósítható csodákat.

Csak egy szal virag

Egyrészről nézd meg az Anyák napi posztunkat, másrészről pedig kukkants be a Kézműves technikák fülre, ahonnan nagyon sok ötletet nyerhetsz, illetve rendelhetsz a készítőkről.

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg!