marcius_15
Március 15. - Alkossunk szabadon!
Ki jobban, ki kevésbé tudott alkalmazkodni az új életünkhöz, de az biztos, hogy ez az év sem maradhat el március 15-e nélkül! Alkossunk hát szabadon!

Fekécs Heni a Filcvarázs kreatív alkotóját felkértük, hogy adjon nekünk ötleteket, hogyan is készüljünk erre az ünnepre, gyerekekkel is. Heni elképesztően klassz dolgokat tud alkotni a kedvenc alapanyagából, filcből. Ezekhez a projektekhez viszont nemcsak filcet használhattok, hanem más, otthon fellelhető anyagokat is!

Lássuk, hogy mit talált ki nekünk Heni:

filc

Heni: Rengeteg agyalás után, végül 2 egyszerűen elkészíthető kis projekttel készültem. Mivel a vírus helyzet úgy hozta, hogy a gyerekek otthon lesznek most egy jó ideig, hangolódjunk a március 15-ei nemzeti ünnepre velük. Akár papírból, filcből vagy dekor gumiból is elkészíthető girlandot és ajtódíszt találtok a leírásomban. Nem kell hozzá más, csak az adott színek: piros, fehér, zöld, és egy kevés barna anyag, olló, ragasztó, egy szülinapról megmaradt papírtálca vagy karton és egy kis fonal a girland felfűzéséhez. 

alapanyagok

Vágjunk pirosból tulipán formákat, közepükre egy fehér szívét tegyünk, szárukat zöldből készítsük el, ragasszuk össze és fűzzük fel a fonalra. Kész is a csodás, tavaszias, nemzeti színű girland az ablakunkba, otthonunkba. A kisebbeknek segíthetünk azzal, hogy előre kivágjuk a formákat, de a nagyobbak már csinálhatják önállóan is.

tulipan

Az ajtódíszhez vágjunk különböző méretű szíveket a piros és fehér anyagból, a zöldből kisebb köröket. Majd ragasszuk egymásra. A papírtálcára vagy kartonra barnából egy fatörzset vágjunk, majd díszítsük a szívekkel, mintha a fa lombkoronája volna. Felakaszthatjuk ajtónkra vagy akár ablakunkba is. 

ajtodisz

Nagyon köszönjük Heninek ezeket a remek kedvcsinálókat! Legyetek kreatívak, hagyjátok, hogy a gyerekeknek is beinduljon a fantáziája és ti se fogjátok vissza magatok! Alkossatok szabadon és mutassátok meg nekünk is a kész műveket facebook oldalunkon március 15-én!

Szeretettel: Lami

További ötletekért kövesd az alábbi oldalainkat és iratkozz fel havi egy hírlevelünkre a magazin főoldalán:

facebook oldalunk, 

youtube csatornánkat 

Pinterest tábláinkat.