Madarat tolláról, embert bútoráról...vagy valahogy így - beszélgetés Misurda Ágival, a Chameeleon Design alkotójával
Madarat tolláról, embert bútoráról...vagy valahogy így - beszélgetés Misurda Ágival, a Chameeleon Design alkotójával

Amikor nemcsak tanácsadással változtatja meg valaki az emberek életét, hanem még környezetükbe is dob egy hatalmas bombát. Nos, ezt hívják Misurda Ági „támadásnak”.

Ágit, a Chameeleon Design alkotóját, több helyen láttam már, intenzíven uralkodó, különleges bútorai felkeltették az érdeklődésem. Amire azt mondja a legtöbb ember, hogy lehetetlen, képtelenség többféle dolgot összekombinálni, tuti bénán mutat majd egy enteriőrben, ott jön Ági, behelyezi a „páciens” életterébe, aki szempillantás alatt úgy érzi, hogy erősebb, magabiztosabb lett ettől a változástól.

IMG 20170317 223112 219

Aztán sikerült Ágit személyesen is megismernem egy készülő közös projektünk kapcsán. Nos, ugyanolyan személyiség, mint a fotókon. Ott van, létezik, nőiesen uralkodik.

Azzal, hogy elviszed az embereket tanácsaiddal egy élhetőbb útra, hogyan jött párhuzamban a bútorfestés, átalakítás?

Misurda Ági: Sehogy 😂 Sokáig nem vettem észre, hogy a kettő bárhogy is összefügg. A coaching során az ügyfeleim észrevesznek dolgokat, amik olyan közel van az orruk előtt. Általam rángatják ki magukat a komfortzónájukból, és ráébrednek olyan megoldásokra, amit eddig is tudtak, csak valahol egész hátul volt elraktározva az elméjükben.

8 1

Ahogy telt az idő kezdtem rájönni, hogy a bútoraimmal ugyanez történik. Kirángat a komfortzónából és mer más lenni, mint a megszokott, ezáltal megnyit egy kicsi kaput egy másik világba.

Lami: Madarat tolláról, embert barátjáról. Nem a ruha teszi az embert. Nos, ezek részben cáfolható közmondások. És akkor itt jön egy következő, még nem szlogenné vált gondolat: ha megnézem, hol élsz, megmondom, ki vagy. Hogyan látod az embereket, mennyire merik önmagukat felvállalni azzal, hogy merészebb kombinációkat is bevetnek egy lakberendezésnél?

Misurda Ági: Folytathatnám egy újabb cáfolhatóval, miszerint bátraké a szerencse! Azt hiszem, aki az én bútoraimat választja vagy kellően őrült vagy tapasztalt már annyit a világból, hogy van bátorsága úgy élni, ahogy ő szeretne. De ha még nem, akkor a legmegfelelőbb eszköz arra, hogy nyisson a saját világa felé. 

20170511 184730

Lami: Minél bátrabb ötletekkel állunk elő és valósítjuk meg, annál nagyobb lesz az önbizalmunk is az élet bármely területén. Mit segít a körülöttünk lévő tárgyak különlegesen kialakított dizájnja a viselkedésünk, magatartásunk, az élethez való hozzáállásunk jobbításán?

Misurda Ági: Erre csak egyetlen választ tudok adni, amit Hermész Triszmegisztosz olyan fontosnak tartott, hogy Smaragdtáblába vésette: “Ahogy fent úgy lent, ahogy kint, úgy bent.”

FN2A6718

Lami: Amikor készül egy bútor, egy dekoráció, bármilyen alkotás, akkor magának az alkotónak is harmóniában kell lenni vele, hogy hiteles legyen a végeredmény. Mit érzel, mire gondolsz, milyen erő van benned, mikor „nekimész” szögekkel, bőrökkel, lefolyó festékfoltokkal egyes darabodnak?

Misurda Ági: Amikor elkezdem akkor nincs semmi. Csak simogatom, figyelgetem a kiszemelt bútort. Olyan, mint az a pillanat, amikor vége van egy filmnek, és még nem kezdtek el jönni a gondolatok, hogy megrágd magadban, mi is történt, ki kivel hol mit csinált, mit fogsz csinálni, ha kijössz a moziból, csak nagy csend van. Ehhez tudnám hasonlítani.

FN2A6951

Ez a pillanat sokáig szokott tartani és közben nem gondolkozom, hogy mit hová szegelek, vagy hol festem, csak csinálom. Néha abbamarad, akkor leülök elé egy cigikávéval és csak nézegetem, utána folytatom. Azután egyszer csak azt veszem észre, hogy készen van.

A tanítványaimnak is az elsők között van, hogy elmondom legyenek türelemmel a bútorokkal. Simogassák, nézegessék mert meg fogják súgni mit szeretnének.

Lami: Bútoraidat megrendelésre készíted, megismered az embert előtte, mielőtt nekiállsz a legyártásnak, vagy meglévő termékeidet kínálod?

Misurda Ági: Mindkettő. Ha megrendelésre készül, soha nem tudom pontosan úgy csinálni, ahogy kérik tőlem, de aki megkeres az általában tudja, és vállalja ezt a kockázatot, amit eddig még senki nem bánt meg 😂

A meglévőek pedig mindig megtalálják azt, akinek készültek, mégha nem is tudom, ki lesz az.

IMG 20170131 113933 602

Lami: A végén meg szoktam kérdezni a cikkben szereplő alkotókat, hogy legközelebb hol láthatjuk munkáikat. Nos, mivel említettem az elején, hogy egy közös projekt kapcsán ismerkedtünk meg, ezért az élő találkozásról most még csak annyit, hogy durván jó lesz, érdemes lesz követni Ági oldalait. Festmények, bútorok, enteriőrök és élettől kicsattanó nők. Van még mit hozzáfűznöd? :)

Misurda Ági: Nagyon várom a közös projektünket. Mindig szeretek olyanokkal dolgozni,akik nyitottak az újra, mert szenzációs dolgokba tudjuk bevinni az embereket külön külön, de együtt méginkább!

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kérjük, kövesd facebook oldalunkat!