Játék a fényekkel

Szeretnéd tudni, hogyan érdemes kialakítani a fényeket a festményeken? Keresed a saját fényed?

Munkácsy Mihály 1844. február 20-án látta meg a napvilágot. Viszontagságos gyermekévei nem tántorították el attól, hogy tanuljon és fejlődjön. A szülei korai elvesztése után asztalos inasnak tanult több műhelyben is, és később kezdett festészettel foglalkozni. Munkácsy szenvedélyesen alkotott, mégis a festményei a világ nyers valódiságát mutatják meg a realista képein keresztül. A fények játéka egy külön elemzést érdemelne az ő munkásságában, de inkább megmutatunk néhány kortárs alkotót, akiknél szintén fontos a fények játékának a hatása.

Horváth Edina festménye annyira magával ragadt amíg ezt a bejegyzést írtam. Szívesen elmerengenék most egy ilyen gyönyörű vízparton, lábat lógatva, és hallgatva a víz lágy hullámzását. Úgy érzem a szürkeségből csak a fények tudnak kiragadni minket. Ha nektek is szükségetek van most erre, válogassatok kedvetekre Edina alkotásai között ide kattintva

20210205 135505 resized

Kiss Rita egy teljesen más hangulatú képet osztott meg velünk. Ahogy a fény kibújik a fák és felhők mögül az az érzésem támad, hogy bármilyen borús a hangulatom, mindig számíthatok arra, hogy végül kiderül az ég és kisüt a nap. Rita további csodás alkotásait ide kattintva éritek el.

erdő

Munkácsy a saját feje után ment és megtalálta azt a fény játékot, amiről felismerhető a művészete. Szeretnéd te is irányítani a hangulatodat a saját fényeiddel? Ha te választhatod meg azt a fényt, ami felvillanyozhat vagy éppen lecsendesíthet?! A megoldás ott van a kezedben, szó szerint. Én pedig megmutatom, hogy hogyan hozd ki belőle a fények igazi játékát.

 

Ha elmerülnél az akvarell festészetben, akkor iratkozz fel a 7 napos ingyenes tanfolyamomra.

Szeretettel: Lami

További ötletekért kövesd az alábbi oldalainkat és iratkozz fel havi egy hírlevelünkre a magazin főoldalán: 

facebook oldalunk, 

youtube csatornánkat 

Pinterest tábláinkat.