Hogyan öltöztesd virágba az otthonod?

Vágott virág, cserepes virág, művirág, textil virág, száraz virág? Folyton változó dekoráció, vagy hosszútávú megoldások? Melyik vagy Te? Melyik dekoráció illik hozzád és az otthonodhoz? Ha megtetszik bármelyik dekoráció, keressétek bátran az alkotókat. Ha ihletet kaptatok, akkor pedig álljatok neki Ti is az alkotásnak!

 

Pollák Zsuzsanna, a HéVIPart alkotója egy olyan megoldást hozott nekünk, amit bátran elkészíthet otthon bárki, akár gyerekekkel is. Nézzetek körül a környéketeken, gyűjtsetek virágokat, préseljétek ki őket és egy tetszőleges képkeretben elhelyezve igazi éke lehet az otthonotoknak. Akár kirándulások alkalmával is gyűjtögethettek, de mindig tartsátok szem előtt, hogy nem minden virág gyűjthető. Virágpréseléssel kapcsolatos tanácsokért pedig keressétek Zsuzsát. 

száraz virág kép

Ha lelkes olvasónk vagy, akkor ezzel az izgalmas kanzashi technikával már találkozhattál a magazinunkban. Kriston-Bordi Zsuzsanna, az Ispiláng Kézműves Műhely alkotója ezúttal egy koszorú alapot díszített fel ezzel a technikával készült virágokkal, és apró, szívet melengető kis kiegészítőkkel. Ezek a virágok bizony nem hervadnak el, és mindig színesen pompáznak. Zsuzsa igazi szakértője a kanzashi technikának, így keressétek őt, ha ti is megismerkednétek a selyemszalag bűvölésének művészetével. 

kazashi koszorú

Fekécs Heni, a Filcvarázs alkotója is saját készítésű virágokkal tűzdelt dekorációt hozott nekünk. A filc egy olyan sokoldalú alapanyag, amivel bátran kezdők is dolgozhatnak, mert egyszerű a kezelése. Lehet ragasztani, vagy akár varrni is, és a gyerekek is mindig szívesen alkotnak ezzel az alapanyaggal. Használjuk a fantáziánkat és virágoztassuk fel az otthonunkat szebbnél szebb dekorációkkal. Megjegyzem, ezek a pasztell színek annyira elegánsak!

filc dekor

Higyjétek el, ha én mondom: A saját kézzel készített dekorációk az otthonunkban mindig megmelengetik a szívünket és a lelkünket is. Ha pedig úgy érzed, ez a szakma nem neked való, akkor válassz hazai vállalkozók kezei közül kikerülő munkákat, hogy az ő szívük is virágba öltözhessen, ne csak az otthonunk.

Szeretettel: Lami

További ötletekért kövesd az alábbi oldalainkat és iratkozz fel havi egy hírlevelünkre a magazin főoldalán: 

facebook oldalunk, 

youtube csatornánkat 

Pinterest tábláinkat.