Hétköznapi használati tárgyak - avagy a hasznos is lehet szép
Hétköznapi használati tárgyak - avagy a hasznos is lehet szép

Sokan azt gondolják, hogy egy alkotóművésztől csak amolyan porfogó tárgyakat lehet vásárolni. Nos, ebben a cikkben azoknak mutatunk ötleteket, akik a hétköznapi, mindennap használatos tárgyaikat is szeretik esztétikus, egyedi formában látni otthonukban.

Tóthné Ildikó az Alita Kreatív Műhely alkotója munkáiból első körben órákat mutatunk be. Szinte minden helyiségben van az otthonunkba, hisz nem rohangálhatunk állandóan telefonnal a kezelünkben, hogy megnézzük, mennyi az idő. 

Alita ora

 De ha arra gondolunk, hogy a konyhában egy tálca, szalvétatartó, konyharuháknak akasztó, vagy éppen egy napló is szükséges a fontos receptek begyűjtésére, akkor is tudunk esztétikus darabokat találni az Alita műhelyben.

Alita

 Hogy télen talán nincs is hasznosabb egy jó meleg sálnál, kendőnél vagy sapkánál? Ezt azok értik meg igazán, akik a plusz húsz fok alatt már úgy érzik, kiszúrt velük az időjárás. Szabó Anna, az Anna Handmade kötőnője erre ad különleges ötleteket, hogyan lehet egy szükséges ruhadarabot szép formában elkészíteni.

Anna

 Kamarás Evelin gondolt azokra, akik dühöngve szokták szemlélni, hogy a teafilter szára belecsúszik a bögrébe, vagy éppen nincs hova tenni, mikor kiázik a teafű. És persze mindezt, nem egy áruházból lekapott bögrében szeretnék elfogyasztani, hanem személyre szóló díszítéssel akarják mindennap használni. Ja, és igen, egy cicanapló is becsúszott a képbe cicás fejű ceruzával :)

Evelin

 Nyíri Ilona, az Otthonmelengető alkotója két esküvői megrendeléséről küldött anyagokat. Hogy ezek hasznosak-e és az esemény végén nem válnak-e porfogóvá? Nos, a házasságkötés kellékei bizony azon az egy napon igen hasznos dolgok, úgy mint az ajándékok gyűjtésére szolgáló kis doboz, vagy éppen a dobócsokor is, illetve az első közös otthon kulcsainak tárolója. 

Ilona

 

Nyri

 Varga Orsi, a BorsóBarkács pirográf mestere is rengeteg olyan tárgyat díszít fel, melyek nélkülözhetetlenek a hétköznapokban, de ha már így vannak, megérdemlik, hogy szépen feldekorálva ékesítsék otthonunkat akár egy szalvétatartó, egy kínáló tálca vagy éppen egy névtábla "személyében".

Orsi1

Kiss Rita a Ritus Art Paverpol alkotója igen sokféle lehetőséget mutat be, hogyan lehet a hétköznap használatos tárgyainkat dekorálni. Hímzés, paverpol technika, dekopázs - ezek mind segítségünkre vannak, ha az unalmas darabokra szeretnénk valami személyre szabott dekorációs elemet tenni.

Rita1

  Sari Ilona a Sarica alkotója egy semmilyen tornacipőt, melybe csak úgy beleugrunk egy vásárlás alkalmával nagyon vidám mintákkal díszíti. Ja, és ha már vásárlás, akkor a szatyrunk se legyen átlagos :) Utána pedig egy kellemes tea csakis a saját magunk által megálmodott dekorációval lehet teljes a bögrénkből :)

Sari

 Tettél már befőttes üvegbe vágott virágot? Hát én sokszor rohangálok a házban, hogy mibe is tegyem őket. Nos, Sz. Nagy Tíme a Kisvárda Paverpol alkotója nemcsak hasznos tárgyat, hanem újrahasznosított darabot talált ki erre a problémára.

Timea

 Szász Tamás a Strong Paramedic Paracord alkotója pedig abban van segítségünkre, hogy akár futás, akár egy hosszabb séta alkalmával a kulacsra ne legyen gondunk, hogy akasszuk fel, vagy vigyük magunkkal.

Tomi

 

Kerekesné Éva a KreatEva Decor textilszobrása gyönyörű szép köntösbe öltöztette a darabjait, mint az irattartó papucsot, vagy éppen egy határidőnaplót.

 Kerekesne

 

Ladányi Zsófi a Szofiore üvegfestője éjjeli lámpákat varázsolt át személyre szóló monogrammokkal.

Zsofi

Az emberek szeretik szép dolgokkal körbevenni magukat. Egy fakanál tartó annak, aki utál főzni, vagy éppen egy irattartó mappa nem mindig szívmelengető darab, azonban szükséges. Hát nem impozánsabb ez is, ha felöltöztetjük úgy, hogy szinte "megkívánjuk" vele a munkát? :)

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kövesd facebook oldalunkat tovább szépséges és hasznos ötletekért.