Extravagáns karácsonyi dekorációs ötletek DIY módra
Extravagáns karácsonyi dekorációs ötletek DIY módra

Ahogy öltözködésben ki nem állhatjuk, ha szembe jön velünk valaki az utcán ugyanabban a szerkóban, ugyanígy vagyunk a karácsonyi dekorral is.

Nem dobog meg a szívünk, ha ugyanazt látjuk más otthonában, szeretjük az egyediséget, ha különlegesnek érezhetjük magunkat.

Nos, ehhez hoztunk egy pár ötletet, hogyan tudsz kilépni az elvárt hagyományos karácsonyi diy ötletekből.

Magamat általában utoljára rakom, de most kivételt teszek. Az oka az, hogy el kell meséljem, hogyan született ez a koszorú. Évek óta megvan, állandóan kap új dekort. Nos, hogy most egy kicsit extrémebb külsőt kapjon, elővettem a fekete és ezüst sprayt.

Szerinted mennyi ideig sétáltam vele a kertben, harcra készen, ujjamat a spray szórófejére téve, hogy lefújjam?

„Megmerem tenni” - „Nem mered megtenni”. Kellemesen elviaskodott az elmémbe a különlegesre vágyó énem, és a hagyomány tisztelő. Aztán győzött a spray.

Amikor elkészültem vele, vagyis a koszorút feketére fújtam, a tobozokat pedig ezüstre, meg kellett állapítanom, hogy nem lógnak róla halálfejek, semmi durva, és borzalmas dolgot nem műveltem. Sőt! Kapásból helyet is kerestem neki a házban, mert pont volt egy olyan terület (férjem irodája), ahol tökéletesen passzolt az enteriőrhöz. Nos, ennyi az én kis történetem. És most jöjjenek a többiek.

20171015 073630

Szentesi Eszter, a Bármitartó tulajdonosa apró falapokat ajánl körbehorgolásra. Akár ki is festheted őket és utána horgolod meg, vagy így, natúr színét meghagyva illeszted a karácsonyi dekorációdhoz.

thumb Barmitarto

Horváth Edina egy tuti csajos ötletet hozott. Melyik nő ne ismerné fel magát, ha arról van szó, hogy több az ékszere, mint amit hord?! Nos, Edina nem cicózott, ha már nem hordja őket, akkor készít belőle egy baromi jó kis kopogtatót. Na és persze milyen alapra is alkothatna egy festő?! Még szép, hogy festőpalettára :)

thumb Edina

Sándor-Molnár Helga, a Simple.Mood.Hobby alkotója sötétben világító fülbevalókkal lepett meg minket. Végtére is jó tudni még éjjel is, hogy hol  a háziasszony, merre kell keresgélni a sütis tálat :) És mi mást is ábrázolna az egyik fülbevalója, mint szarvast természetesen :) 

thumb Helga

Fekécs Heni, a Filcvarázs alkotója becsipkézte a karácsonyfát. Sokan attól félnek, hogy túl giccses lesz a karácsonyi dekoráció, ha még ezzel is megspékelik. A Karácsony eleve nem arról szól, hogy visszafogottan ünnepeljük. Szóval, ha csipke, és romantika, akkor hadd szóljon :)

thumb Heni

Jaj, drága Ilonát, az Otthonmelengető alkotóját, én lökött megkérdeztem, hogy honnan vannak a fakérgek, amikből a karácsonyfát alkotta. Aki ismeri őt, tudnia kell róla, hogy vagy maga készíti most már a virágokat is alkotásaira, vagy nem rest, és szépen kimegy az erdőbe sétálni, és begyűjti az ősz adta legszebb darabokat. Mint ahogy most is tett, hogy valami különleges és egyedi darabbal mutassa meg, hogyan lehet a karácsonyi dekorációt elkészíteni.

thumb Ilona

Kerekesné Papp Éva, a KreatEva Lak-Ász alkotója paverpol technikával hozott egy egyedi mécsestartót. Színeiben remekül illeszkednek a karácsonyi hangulathoz, a kivitelezés, a textúrák mozgalmassága pedig kivételessé teszi ezeket a darabokat.

thumb Kerekesne

Lovas Magdolna körbenézett otthonában, hogy mit tudna hozzáadni a különleges ünnepi dekorációhoz, így mikor meglátta a talán sosem hallgatott cd lemezt, azonnal fogott egy ecsetet, és máris hasznossá tette a régi darabot, majd feldíszítette az alkalomhoz illő tobozokkal, kiegészítőkkel.

thumb Magdolna

Steidlné Csapó Mária, a Mary ékszer alkotója csavaros kis darabokat hozott nekünk. Nemcsak a karácsonyfára gondolt, hogy ott milyen jól néznének ki ezek a tekert díszek, hanem még a ház asszonyát sem felejtette el, hogy egy rendkívüli ékszerben ünnepeljen a családdal.

thumb Maria

Varga Orsi, a BorsóBarkács alkotója szőrrel kombinálta a karácsonyi fénytadó gyertyáját. Szerintem pazar egy megoldás. A másik darabját pedig string art, vagyis cérnahurkolással készítette el. Mit ne mondjak, megtervezni, megalkotni, hát nem kis tevékenység, de totál ütős lesz a végeredmény.

thumb Orsi

Kökény Patrícia, a PatríciaK Design alkotóját először is szeretném felköszönteni:

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, CSAJSZI!!! :)

Pat betonból álmodta meg az egyedi karácsonyi dekorációt, melyet akár szüzen, festetlenül hagyva, akár színt varázsolva rá, tökéletes dekorációs darabjai lesznek az idei Karácsonynak.

thumb Pat

Szász Tamás megmutatta nekünk, hogy a paracord nemcsak karkötőként és más kiegészítőként tud funkcionálni, hanem remek díszeket is lehet gyártani belőlük. Én abba a cukorsüvegbe lettem teljesen szerelmes :)

thumb Szasz

Uschi Vadász Orsolya, a VogArtGallery alkotója nagyon odatette magát, mikor az extrém szó került porondra. Bár ezen senki nem csodálkozik, aki ismeri munkáit. A lágy szépségektől kezdve, a keményen metálos dolgokig minden megtalálható repertoárjában. Mint most is :)

thumb Vogart

Ladányi Zsófia, a Szofiore alkotója megmutatja nekünk, hány féleképpen lehet üvegfestékkel valami teljesen különleges mécsest vagy éppen tálat megalkotni az ünnepi asztalra. Színek, fények, formák, csak tőled függ, mit hozol ki belőle :)

thumb Zsofi

 

 

Nos, tuti találtatok valami olyan alkotást a fentiek közül, melyet azonnal el kell készítenetek, vagy megrendelnetek az alkotóktól :)

Merj bátor lenni, ugorj ki a komfortzónádból! (ez elég motivációs gurus befejezés lett :) )

Szerző: Lami

Ha tetszekk a cikk, kövess minket a facebook oldalunkon idekattintva a további ötletekért!