Ékszertartó készítése DIY módra....avagy amikor a csapat megint belehúz
Ékszertartó készítése DIY módra....avagy amikor a csapat megint belehúz

Az egész úgy kezdődött, hogy kaptam egy regiment kitűzőt.

Rengeteg van már így is, de ez körülbelül olyan, mint a nőknél a többi ruha vagy kiegészítő, mikor reggel öltözni kezdenek: basszus, nincs egy rongyom se. Pont így van a kitűzőkkel is. Van kismillió színben, de tuti, hogy olyan nincs, ami az aznapi szetthez illő lenne.

Nos, Heni, a Filcvarázs alkotója ebbe jól beletrafált, mikor megajándékozott egy csomó darabbal. A gond viszont ott volt, hogy már nem volt hova tennem őket.

Kétségbeesés kb. 2 percig tartott. Aztán ahogy elkezdtem agyalni, hogy valósítsam meg a saját kis kitűző tartómat, eszembe jutott, hogy ez az ékszeres elpakolós dolog nagyon sokunknak gondot okoz. Vagy gagyi kinézetben találni, vagy annyira tömegcikk valami, hogy inkább kirakunk egy posztert a falra, mint anyáink a hetvenes években, ha már máshoz akarunk hasonlítani.Szóval a Szárnyaló Kreativitás csoportba azonnal benyomtam egy posztot, hogy kinek lenne kedve egy ismételt közös projekthez, mint a spatula karkötős volt.

Szerintetek?

Lassan odajutunk, hogyha egy ilyen felhívást kezdeményezünk, már több cikknyi anyag fog összejönni. De azt kívánom, ez legyen hátralévő életem legnagyobb problémája.

Szóval nyál ide vagy oda, imádom a csoportot (és mivel a végén „névsorolvasást” tartottam, hogy senkit ki ne felejtsek, aki DIY ékszertartót küldött, még óvodás jeleket is adott mindenki magának...bolondok :)

Nos, akkor kezdjük is (majdnem) alfabetikus sorrendben, ha már az óvodásjelről úgysem ismernétek fel minket:

Horváth Edina a maga szokásos romantikus formájában prezentálta a dobozkákat. Csiszolás, festés, némi paverpoll, és máris jöhet az egyedi tároló. Kellemes színek, semmi hivalkodás. A lényeg a doboz belsejében van :)

Uj mappa1

Fekécs Heni, a Filcvarázs alkotója, aki ennek a csoportos alkotásnak az ihletadója, filcből remekelt természetesen. Egy eszméletlen helyes kis rózsás romantikus tároló és egy csittcsatt tárolót, ami mindig hasznos, hisz szerintem a csattok olyanok, mint a zoknik, sosincs meg a párjuk.

Uj mappa 2

Kerékgyártó Gita egy gyűrűtartót álmodott meg. Dekorgumi virágai brutál elegánsan mutatnak ezen a tartón. És azt még el kell mondjam, hogy szeretem a szépen tálalt alkotásokat, és Gita mai nyers/barna/rózsaszínes kompozíciója nagyon-nagyon hozza azt a színvilágot, mely megnyugtató és mellette még igényesen dekoratív is a színeiben hozzá hasonlatos háttérrel.

Uj mappa 3

Kiss Rita nem cicózott, hozta a szokásos turbó formáját, aminek eredményeként rengeteg minden kiugrott a fejéből, hogyan is lehet tárolni az ékszereket esztétikusan. Van itt decoupage technikától kezdve egészen a paverpol varázslatig minden. Egy technikából többféle színkombinációt is hozott, csakhogy még nagyobb zavarban legyünk, ha választani kéne. De szerintem kibírható ez a zavar :)

Uj mappa 4

Sz. Nagy Tímea, a Paverpol Kisvárda alkotója gyönyörű elegáns formában álmodta meg az ékszertartó dobozkákat. Esztétikusak, romantikusak, lágyan illeszkednek egymáshoz az árnyalatok. A csokoládébarna és annak árnyalatai rendkívüli melegséget árasztanak a dobozkából.

Uj mappa 5

Nyíri Ilona, mint óvónő vetette fel poénból, hogy akár óvodai jelet is adhatnánk magunknak. Szerintem képben volt, hogy örömmel ugrik rá mindenki, hogy végre nem szülei, vagy az óvónők választanak jelet neki, hanem mindenki maga döntheti el, mi illik hozzá a legjobban. Nyíri Ilona hozta a szokásos lágy, szépséges, szemet megnyugtató alkotását, amit most még pluszként, saját készítésű virágokkal is díszített.

Uj mappa 6

Papp Diána teljesen új a csapatunkban, de az biztos, hogy már most örömmel vesszük jelenlétét. Esztétikus, ötletes, és különleges dobozával mutatkozik be nálunk először, melyet paverpol technikával valósított meg.

Uj mappa 7

Szerintetek lehet gyapjú fonalból ékszertartót készíteni? Naná, hogy igen, ha mindez Szabó Anna tervei közt fog szerepelni, ráadásul úgy, hogy színeivel sem fut senki szembe vele, hisz ő maga festi is ezeket a fonalakat (ez totál reklámszöveges lett, de Anna tényleg simán megoldja a lehetetlent). Szóval készített egy csősálat, melyet nemezelés után csoda szépen feldíszített, így evidens, hogy mást nem is tarthatunk benne, csak gyönyörű szép ékeket.

Uj mappa 8

Na és mi van akkor, ha egy pasi is úgy gondolja, nemcsak a nők hordhatnak ékszert? Nos, akkor kapásból 2:1-ben projektnek nézünk elébe, ahol is egy olyan tároló készül, amibe nemcsak ékszereket lehet pakolni, hanem akár kulacstartóként is funkcionál. Szóval Szász Tamás nem jött zavarba, és paracord karkötő helyett most ékszert és kulacstartót produkált.

Uj mappa 9

A következő alkotó, Tóthné Ildikó szintén új csapattag, aki egy rendkívül ötletes megoldással állt elő. Betonba ágyazott egy fadarabot, melyet esztétikusan megfestett, a kaspóba köveket helyezett, végül a ráaggatott ékszerekkel egy teljesen áttekinthető ékszertartót varázsolt.

Uj mappa 10

BorsóBarkács alkotója, Varga Orsi szintén először lelkesült be az ötlettől, hogy egy azonos tárgyat hogyan látunk többféleképpen. Orsi pirográf munkái és színes ékszertartói sokaknak fognak ötletet adni arra, hogyan készítsék el a saját kreálmányaikat.

Uj mappa 11

És végül, de hiteltelenül álszerény lennék, ha azt mondanám, hogy utolsó sorban, jómagam is készítettem egy kitűző vagy akár fülbevaló-nyaklánc tartót. Akik követnek, tudják, hogy szétégettem magam a ragasztópisztollyal, ami szerette volna vonzódását örökre elmémbe vésni. Egy hatalmas üvöltözés, hideg vizes csitítgatás után aztán nekiálltam ismét, hogy a filcekből, spárgából és képkeretből megalkossam a magam ékszertartóját.

Uj mappa 12

 

Zárszó: ha valakit érdekel a választott óvodás jelünk, kommentben eláruljuk.

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg, és kövesd facebook oldalunkat, hogy értesülj a további DIY írásokról.