"Dobunk egy sárgát?" - és a csapat dobott, vagyis DIY alkotások, ami a sárgából kifér
"Dobunk egy sárgát?" - és a csapat dobott, vagyis DIY alkotások, ami a sárgából kifér

18-as karika helyett egy falusi Bridget Jones hangulatára emlékeztető verssel kezdem ezt a cikket.

Sárgán látok, ez már átok

Mandarin a fáklya, mikor ég a lángja,
citromsárgán pompázik egy nő hajkoronája,
csirkeszínű pihék tanyáznak a nyakán,
boszorkány keverte a festéket talán.
Kurkuma szoknyája, kikerics a blúza,
mustáros ajakkal a kolbászt csak úgy falja.
Aranyszínű lelke bánattal van telve,
elhagyta kedvese, szalmaláng szerelme.
Evésbe fojtja, bánatát a drága,
potyog a könnye az ananász hasára.
Gyöngyös terítőn, megannyi folt marad,
banán és birsalma, currys pörköltmaszat.
Olajos saláta fröcsög a ruhára,
pekingi kacsa lesz ma  a főfogása.
Aztán a mimóza mézes szirupban,
sáfrányos kankalin bújtatva fagylaltban.
Borral öntözött kadmiumszín dinnye,
kobaltos kökörcsin nárcisszal díszítve.
Vaníliamártásban aszalódott répa,
julienre leszelt napraforgó héja.
Másnap aztán bánja, falánksága ára,
fakó lenszín lesz neki a párja,
lösz a barátnője, aki ugyanígy járta.'
Egyet megfogadtak, akármi az ára,
nem mennek habzsolni többet
a nápolyi Pitypang Tavernába.

Nos, belemelegedtetek? :) Ötvösné Németh Edit sorai után jöjjenek a 18-asok, vagyis 18 alkotó munkái a nyár forró színeivel, és az ősz elpihenő sárgájával. A feladat - bár ez elég hülye szó, mert nem feladat, hanem inkább kihívás, felhívás, meghívás lenne rá a jobb szó - annyi volt, hogy dobjon mindenki egy sárgát. És lám, lám!! Ez az a mondat, amit nem kell kétszer kiírni sehova. Szóval akkor, ha nem hagy cserben általános iskolai tudományom, alfabetikus sorrendben jöjjenek a DIY alkotások.

Bármitartó alkotója, Szentesi Eszter ismét álmodott egy kosárkát a maga technikájával, pólóhorgolással. Naná, hogy sárga - de ígérem, ezt nem fogom mindenkinél megemlíteni :)

Barmitarto

 Bodnár Edina egy vásznon elevenítette fel a naplementék gyönyörű színskáláját (és nem írtam, hogy természetesen sárgákkal...ja...de).

Bodnar Edina

Csomákné Erzsi nemrég csatlakozott csapatunkhoz, de máris lenyűgözött minket alkotásával. Paverpol technikával mutatta meg egy tükörnek, hogy nem mindig azt kell nézni, amit a foncsor visszaad. A keret akár egy reggeli kócos hajnalon szebb látványt mutat, mint saját magunk tükörképe (ok, ok, én most magamról beszélek :) ).

Csomakne Erzsilol

Edináról már több cikk jelent meg, ahol bemutattuk festményeit. Nos, a mai ki/meghívás sem jelentett neki gondot, mikor a sárgát dobtuk fel témakörnek, volt a tarsolyában bőven választék a paverpol technikától kezdve a festményekig.

Edina 2

Gyökös Erzsébet szintén új bemutatkozó nálunk, de elnézve munkáit, hamarosan már nem fog újdonságként hatni a neve a remek festményei láttán.

Gyorkos Erzsebet 2

Heni? Van, aki még nem kapcsolja nevét a magazin olvasói közül a Filcvarázshoz? El kell mondjam, mint személyes megjegyzést, hogy Fekécs Heni pont olyan, mint munkái: vidám, nyitott, odaadó, szeretetteljes, öröm a társaságában lenni.

Heni

HéVIPart két alkotója ismét hozta a formáját egy teljes szett megmunkálásával. A múltkor beszélgettünk, hogy egyre többen vannak, akik műgyantával igyekeznek maradandót alkotni. De a HéVIPart-nak nincs mitől tartania. Bárki bármiben kipróbálhatja magát, de ha minőséget szeretne az ember hordani magán, akkor hozzájuk fog fordulni.

Hevipart

 Horváthné Ági a töretlen energia. Az egyik olyan festő/rajzoló a csapatunkban, aki természetes szerénységével készíti alkotásait, de mindig valami csoda alázatos munkával áll elő, mint most is.

thumb Horvathne Agi

 Kiss Ritában szerintem vagy tíz ember energiája bújt meg. Akármit is ad neki az élet, az alkotástól sosem veheti el kedvét. Nemrégiben történt velük egy igen felháborító dolog, de Rita olyan optimizmussal és lelkesedéssel, töretlen hittel áll a világ előtt, ami erősen tanulandó tőle. Szokásosan nemcsak egy technikával rukkolt elő, hanem küldött hímzést, paverpol munkát, dekopázs lakásdekorációt is.

thumb Kiss Rita 2

 És na, a névsorban én következem, úgyhogy most nem írnám le magamról, hogy mennyire jófej és ügyes vagyok, inkább lessétek meg pasztellel, olajjal és akrillal készített munkáim.

thumb Lami 6

 Lovas Magdolna is nemrégiben kapott kedvet ahhoz, hogy csapatunk tagja legyen. A festés számára több, mint hobbi. Nemrég ismerkedett meg vele, de máris úgy érzi, örök életre szóló barátságot kötöttek egymással.

thumb Lovas Magdolna

Nyíri Ilonát ismét nem mutatom be, hisz számtalan cikkben szerepel a csodás kopogtatóival és dekopázs lakásdekorációival. (Zárójel zárójelében: ez a kopogtató minden lakásba kell így ősz közeledtével...csakúgy szólok :) )

thumb Nyiri Ilona 2

Szabó Anna munkái az idő hidegre fordulásával egyre aktuálisabbak lesznek. Kötött ruhadarabjaiból mégsem hiányozhat a barátságos sárga. Már ha ránézünk munkáira, puhaságot, melegséget érzünk, pedig még meg sem tapintottuk ezeket a csodás kötött ruhadarabokat.

thumb Szabo Anna 2

 Szász Tamás neve szintén nem idegen számotokra. Paracord ötletes munkáival minden ki/meghívásunk részese. Most is ledöbbentett, mikor elküldte karkötőit. Eszembe sem jutott volna, hogy egy mesefigurával lehetne reklámozni egy karkötőt. És de!! Csak bízd rá Szász Tamásra :)

thumb Szasz Tamas 2

 Tóthné Ildikó, az Alita Kreatív alkotója is azon emberek közé tartozik, akik többféle kézműves technikában megmutatják, mennyire színessé is lehet tenni a világot.

thumb Tothne Ildiko

 Varga Orsi édesen mindig megjegyzi a csoportban: "ugye nem unjátok még a pirográf munkáim?" Könyörgöm, hogyan lehetne ezt megunni?! Főként nézve ezt a technikát, aprólékosságát, ötletességét, tuti, hogy minden ki/meghívás részese lesz.

thumb Varga Orsi

 És higgyétek el, ismerem az abc betűinek sorrendjét, viszont mivel verssel kezdtem, és két rímekkel alkotó ember is jelentkezett a "dobj egy sárgát!" felkérésre, ezért verssel is fejezem be ezt a cikket, amit Piyou tollából szeretnék megmutatni nektek.

thumb Pinter Csilla

 

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kövesd facebook oldalunkat, hogy még több színes alkotással inspirálhassunk Téged!