Csempéssz bele egy kis merészséget mindennapjaidba! - beszélgetés Sipos Erikával
Csempéssz bele egy kis merészséget mindennapjaidba! - beszélgetés Sipos Erikával

Ékszer nélkül olyan, mintha észrevétlen lennék. Még csáberőmből is úgy érzem, elvesz valamit ennek hiánya. Így csak esténként, mikor már ezer százalékra biztos vagyok benne, hogy aludni térek, olyankor veszem le a fülbevalót.

Férjem és én köztem szlogenné is vált, hogy van-e rajtam fülbi, mert az egyenértékű a szerelemre való felhívással. (Hát akkor már ezt is tudjátok :) ) Ennek az információnak a birtokában azt hiszem, nem lesz meglepő, hogy miért volt akkora öröm rátalálni Sipos Erika lenyűgöző ékszereire.

Amíg egy kitűző is feldob egy no-name pólót, addig egy ékszer még királynővé is varázsolhatja az embert.

 

Erika, az Orchideamania and SEra DSGN tulajdonosa valószínűleg hasonlóképpen vélekedhet, hisz ő nemcsak ékszereket, hanem költeményeket készít mind nőknek és férfiaknak egyaránt. (inkább csak nőknek.... )Azon túl, hogy elnézegetve alkotásaid, szükség van egy hatalmas kézügyességre, mi volt ezen felül a motivációd? És ha azt mondod, hogy már az óvodáskori jeled is nyaklánc volt, akkor semmin sem csodálkozom :)

Sipos Erika: Először is szeretnék egy picit helyesbíteni, az Orchideamania, amivel az egész tulajdonképpen elkezdődött, az Édesanyám tulajdona, és az Ő csodás gyantában tartósított orchideáihoz kreált ékszerek készítéséből fejlődött ki a saját márkám a SEra DSGN.

Ezt az orchideák iránti szeretetet megelőzően, ha hiszed ha nem körülbelül 3 évvel ezelőttig nem is érdeklődtem az ékszerkészítés, és az ásványok, kirstályok iránt. 

17862529 1392894730774135 2658662402010990902 n

Szerencsés gyermekkorom volt, hiszen már akkor is sokat festettem és rajzoltam, aminek köszönhetően felvételiztem is a Képzőművészeti Főiskolára, de inkább az idegenforgalmat választottam... Mindezek ellenére sosem tudtam igazán elszakadni a festészettől és egyéb kreatív dolgok, technikák kipróbálásától. Aztán később a munkámból kifolyólag sok helyen jártam,  melyek szépségükkel és kultúrájukkal meghatározóak voltak az életemben, és mint kiderült az alkotói munkásságomban illetve az orchideák iránti rajongásomban is...

18834511 10211306911740331 1351076682 n

Lami: Az ékszereket nemcsak nők, hanem férfiak is viselik. Természetesen színükben és kialakításukban egy markánsabb, keményebb formát képviselnek. Hogyan érzed meg azt, hogy mi az, amit egy férfi is viselni képes, hisz te ízig-vérig nő vagy?

Sipos Erika: Őszintén meg kell vallanom, hogy nagyon ritkán készítek férfiaknak ékszereket, hiszen a fő profilom a NŐ, az ízig-vérig nagybetűs nő... Ők pedig elég sok elfoglaltságot adnak, főleg, hogy ameddig még tehetem nagyon szeretek személyre szabott ékszert készíteni....De természetesen, ha ritkán betéved hozzám egy kósza Férfiember, neki is eddig mindig sikerült valami izgalmasat készíteni... 

18920166 1456520581078216 6116689904571602100 n

Lami: Nemcsak hétköznap hordható ékszereket készítesz, hanem alkalmakra, így esküvőkre is specializálódtál. Milyen „csomagot” kell elképzelni, miket alkotsz egy ilyen eseményre?

Sipos Erika: Ezt a kérdést, ha nem haragszol inkább úgy válaszolnám meg, hogy nem hétköznapi ékszereket készítek, akár a mindennapokra vagy alkalmakra is egyaránt, bevállalós Nőknek, akik unják a szürke hétköznapokat. Kortól, súlytól, hajszíntől és egyebektől függetlenül... Tehát gyakran előfordul, hogy amit más alkalmi ékszernek érez, az farmerral és tornacipővel is klasszul megállja a helyét.

18920449 1457625577634383 2725100027202119637 n

Ettől függetlenül az esküvői ékszerek tervezése mindig nagy élmény! Már évekkel ezelőtt is arra törekedtem, hogy a mai menyasszonyok merjenek kicsit bátrabbak lenni és a kis fehér kiegészítők mellett színeket bevállalni. Nagyon jó látni, hogy mennyivel egyedibbé, és sugárzóbbá válnak egy egy SEra DSGN ékszer viselése közben.

gabi bandi tihany eskuvo 1003 rd18444

Milyen csomagot is képzeljünk el? Azt kell mondjam, hogy az ékszer megrendelőjével, azonkívül, hogy megbeszéljük a ruhája, az esküvői dekoráció és a csokra főbb jellemzőit, (amelyekhez igyekszem alakítani az ékszert is), nem bánok másképpen, mint bármelyik másik vevőmmel. Hiszen mindenkinek ugyanaz az odafigyelés, egyéni igényekre való igazítás és kivitelezés jár. Hiszen magamból bocsájtok egy darabot eladásra...

Lami: Egy készítőnek tíz éves tervet kell felállítania, hogy ne álljon le a bevételi forrása, és folyamatosan az újításaival, és különlegességének megtartásával felhívja magára a figyelmet. Ha nem is mind a tíz év összes vázlatpontját mondd el, de mi az a legközelebbi esemény, amelyre hatalmas elánnal készülsz most?

Sipos Erika: Keményen dolgozom a 10 éves terven, de kicsit nehezen megy, hiszen nagyok az elvárásaim, és a piac is igen nagy kézműves ékszerek terén...  Amikor ezt az egészet elkezdtem, egyben biztos voltam, hogy nem kívánok beállni a többi kézműves ékszerkészítővel a sorba... Nem áll szándékomban felvenni a versenyt az ázsiai piac olcsó tucattermékeivel sem... Hiszek a minőségben, az aprólékos, és igényes munkámban, illetve az általam használt csodás ásványok erejében. ;) Minden ékszeremre személyes garanciát vállalok, és még csak azt sem tudom mondani, hogy 14 napra, hiszen ők az én gyermekeim... Szerencsére ezzel még senkinek sem kellett élnie...

DSC 0019 copy

Most készül végre a saját Weboldalam és igyekszem, amilyen gyakran csak a munkám engedi, itt-ott megjelenni...

Hamarosan, októberben és decemberben a Lelkes Ásványbörzén (MOM-Sport, Lurdy Ház) vagy novemberben a szívemnek is kedves Orchidea Kiállításon fogok részt venni az Orchideamania-val „kézenfogva” (Vajdahunyad Vára), amely a Magyar Orchidea Társaság közreműködésében kerül minden évben kétszer megrendezésre.

Az ásványok és orchideák szeretete örök és ezek a legjobb helyek az effajta dolgok szerelmeseinek. 

Lami: Ha egy mondatban kéne elmondanod, mit tesz veled az ékszer, mitől érzed magad másnak, mi lenne az?

Sipos Erika: Művészlélek vagyok, számomra a legfontosabb az alkotás, de az évek kemény munkájával elértem, hogy vásárlóim már a csomag kézhezvételétől kezdve egy csodás élményben részesüljenek.

seradsgn product 2774 170616180738 046713

A mottóm is az, hogy „Csempéssz bele egy kis merészséget mindennapjaidba!”

Merjünk nagyokat álmodni, kilépni a szürke és unalmas hétköznapokból, és ha ezt éppen egy szép ékszerrel vagy bármi mással tudjuk elérni, ragadjuk meg a lehetőséget! 

Akármilyen rossz is a hangulatod, ha felveszed valamelyik kreációmat, biztos vagyok benne, hogy a tükörbe nézve mosolyra görbül a szád! Azt hiszem, hogy aki akár csak a cikked kapcsán is megnézi az ékszereimről készült fotókat, nem igényel majd több magyarázatot.

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg és kövesd facebook oldalunkat!