Álomszép karácsonyi terítékek, kiegészítők az ünnepi asztalra
Álomszép karácsonyi terítékek, kiegészítők az ünnepi asztalra

Amire heteken át készülsz, és egy pár óra alatt a semmibe vész...de mégis boldogság tölt el tőle.

Nos, ezzel nem mondtam újdonságot, hogy a karácsonyi ünnepi ebéd, vacsora pont ilyen. De mégis mégsem teszünk másként. Mint egy színházi előadásra, oda is felöltözünk szépen, ezen az ünnepi estén is igyekszünk a legszebb terítéket elővenni, a legcsodásabb kiegészítőkkel emlékezetessé varázsolni az estet.

Előfordul, hogy az étel nem lesz tökéletes, az ízek bénán harmonizálnak, pedig csak valami különlegeset szerettünk volna. Hogy most haza beszélek? Hát igen :) Szlogenként terjed a családban, ha valami különleges eseményre készülünk: borleves lesz? És nem, és nem és soha többet!! Pedig esküszöm, valami nagyon finomat akartam készíteni, de ez a fogás nagyon kiütötte az ízlés határát.

De legalább a tálalás szép volt :) És persze a hangulat is :) 

Ebben a cikkben összeszedtek az alkotók egy pár ötletet, amit Te is meg tudsz valósítani, de akár meg is rendelheted tőlük, hogy az ünnepi asztalon csakúgy ragyogjanak majd a fények (hát na, képtelen vagyok szárazon beszélni erről az eseményről, hisz szinte ezt várjuk már szeptember óta :) ).

Először egy teljesen új tagunk csodás gyertyáit szeretném megmutatni. Nemrég felrakott egy videót, hogyan készülnek ezek a darabok. Hát mit ne mondjak, elképesztő türelem, alázat kell hozzá, hogy ilyen gyertyák fénye mellett ünnepelhessünk. Vágó D. Anikó, a Fényhozó Műhely alkotója munkáit láthatjátok.

Aniko

Fekécs Heni, a Filcvarázs alkotója filcekből kreált kompozíciókat az ünnepi asztalra, melyek színűkben remekül variálhatóak akár az általa elkészített karácsonyfa díszekkel harmonizálva.

Heni

Tóthné Ildi, az Alita Kreatív Műhely alkotója dekopázs technikával mutatja meg egyes darabjain, hogy egy pohárból vagy éppen egy CD-ből micsoda ünnepi dekorációt lehet készíteni. És természetesen elengedhetetlen kellékként néhány asztali kompozíciót is összeállított nekünk.

Ildi

Nyíri Ilona, az Otthonmelengető alkotója a tőle megszokott hangulatos vintage asztali dekorációkat képzeli el az ünnepi asztalra. Hogy a csipke már lassan védjegye lesz?! Bezony :) Zseniálisan illenek Ilona kedvenc színeihez.

Ilona

Vargi Orsi, a BorsóBarkács alkotója mind beton kaspóba vagy éppen egy kedves bögrébe álmodta meg az asztali dekort, de elmaradhatatlan kellékként egy kávészemekkel körbedekorált mécsestartót is hozott nekünk. Na és persze gondolt arra is, hogy az asztalon ne maradjanak foltok a poharak után, így pirográf technikával nagyon szép kis alátéteket tervezett meg.

Orsi1

Kiss Rita, a Ritus Art Paverpol alkotója főként azokra gondolt, kiknek akár ajándékba adunk italt, vagy éppen ezzel a csodásan dekorált üveggel szeretnénk emelni az ünnep fényét. Paverpol technikával, akár az üvegekhez, kínáló tálcákhoz passzoló szalvétagyűrűt is készített.

Rita1

Sz. Nagy Tímea, a Paverpol Kisvárda alkotója szintén textilszobrászattal elkészített szalvétagyűrűket hozott az elegáns teríték még hangsúlyosabbá tételéhez.

Timea

Ladányi Zsófi, a Szofiore üvegfestő alkotója bámulatos kiegészítőket hozott nekünk. Mind a poharak, a kínálótálcák, a gyertyatartók megkapják azt a szépséget, ami a karácsonyi hangulat szelleméhez illő.

Zsofi

Gondolom, találtál magadnak megvalósításra váró darabot, vagy éppen szeretnél lecsapni valamelyik alkotó munkájára az ünnepel előtt :) Válassz kedvedre és nézzél körbe a többi cikkünk között is a Karácsony jegyében.

Ha még az utolsó pillanatban adventi koszorút szeretnél, esetleg ötleteket keresel ajándékcsomagolásra, gondban vagy, mit adjál férfiaknak, vagy éppen szeretnél valami ütős, extravagáns karácsonyi dekorációt idén, de akkor is találsz ötleteket, ha a hagyományos dekoráció a kedvenced, vagy éppen a vintage

Szerző: Lami

További ötletekért, technikákért, hírekért, kövesd facebook oldalunkat..