Vitos Irén - avagy az irodalom és a festészet házassága
Vitos Irén - avagy az irodalom és a festészet házassága

Hogyan fér meg egymással az irodalom és a festészet?

Olvassátok el az alábbi bemutatkozót, ami egyértelmű választ ad arra, hogy remekül kiegészíti egymást ez a két művészeti ág.

Vitos Irén vagyok, Erdélyben, Csíkszeredában születtem, Budapesten élek drága családommal, fiammal és férjemmel. Írok és festek, az Irodalmi Rádió állandó alkotó szerzője vagyok, számos hazai kiadó jelenteti meg írásaimat.

WixMediafile 1587940852207

 Művészettörténetet majd festést tanultam, ekkor ragadott magával a festés és a művészeti alkotás iránti vágy, különösen az absztrakt kompozíciók varázslatos világa, melyet a Modul Art Academy különböző kurzusain, és a stílus legnagyobb hazai mesterei mellett, műtermeikben azóta is folyamatosan fejlesztek.

WixMediafile 1587940882530

Az írói énem is felnőtt koromra bontakozott ki. A fiam születését követő években kezdtem komolyabban foglalkozni az írással, ekkor még főleg gyermekirodalommal, 2011. óta három gyerekeknek szóló könyvem jelent meg, írtam gyermekmagazinok számára, és számtalan mese, vers és novella is született.

WixMediafile 1587940899148

 A későbbiekben jó néhány antológiás kötet társszerzője lettem, de írtam már színi drámát is, az utóbbi időben pedig az első regényemen dolgoztam, melynek kéziratát nemrég fejeztem be. Közben az írói énem is egyre építgetem a Magyar Irodalmi Ház íróképzőin és írói közösségében.

WixMediafile 1587941090666

A művészi önkifejezés fontos lételemem, egyfajta kettősség lakozik bennem, egyaránt szeretek festeni és írni, e kettőtől együtt vagyok önmagam.

20200426 232319

További ötletekért kövesd az alábbi oldalainkat és iratkozz fel havi egy hírlevelünkre a magazin főoldalán: 

facebook oldalunk, 

youtube csatornánkat 

Pinterest tábláinkat.