"Nem vagyok az a "kussolós" fajta" - interjú Dave Arts dübörgő erejű festményeiről
"Nem vagyok az a "kussolós" fajta" - interjú Dave Arts dübörgő erejű festményeiről

Lami: Ha az emberek lelkét tükrözik az alkotásai, akkor a tieid most erősen kivételek. Levelezésünk során egy rendkívül kedves, visszafogott, szelíd embert ismertem meg.


Nézve képeid viszont inkább egy metálos fazon arca lebeg előttem, akinek már a reggeli ébresztő megszólalásakor is rögtön a középső ujja mutat a világ felé.

Festményeid tele vannak feszültséggel, vad kereséssel, fájdalmakkal. Viszont van egy másik pólus is. A képeken mindig megjelenik a szelídség. Egy női arcvonásban, vagy egy nyugodt tenger képében. Hol vagy te? Melyik éned készíti a képeket?

A bad Place

Dave: 6-7 éve nem hallgatok metál zenét, Drum & Bass, Dubstep zenét hallgatok és komponálok, de minden stílust meghallgatok. A portrék többsége modelleké, számomra rendkívül érdekes embereké. Fogalmam sincs, mi szerint választottam ki őket, persze vannak kivételek. Audrey Kelly igazi Darkangel. A festményeim megmozgatják a fantáziát, de mindemellett nem kell órákat elemezni, gondolkozni "hol van a paraszt " a képen.

2Alien

Lami: Ha már metálos fazonnak tituláltalak az előbb, kinek készítenél a legszívesebben lemezborító tervet? Akár többet is említhetsz, hisz lehet, most fogunk ledöbbenni, hogy mennyi ember lakozik benned :)

Dave: Mint írtam, nem meghatározó a metal zene. Voltak, vannak kedvencek, s van, amit még meghallgatok. Ha metal bandának készítenék borítót, akkor Schmidl Tamáséktól,vagy Rudán Joe-tól örülnék egy felkérésnek.

thumb Violet masking effects

Lami: A háborgó vörös szín sok képeden megjelenik. Ennek ellenkezőjeként pedig a nyugodt hideg. Mintha arról szólna a világ, hogy sosincs nyugalom, valami váratlan esemény mindig felkorbácsolja a békét. Hogyan látod te a mai életed? Valóban mindig felkészültnek kell lenni arra, hogy a szépség elmenekülhet? Vagy épp a remény, ami mindig ott kuksol a rossz pillanatok mögött?

Dave: Hmm, még nem vettem észre, hogy sok vörös színt használok, hideg színeket annál nagyobb szeretettel. Valóban, mikor az ember azt gondolja, minden szuper, a problémák sokaságával kell hirtelen szembenézni. Mostani életem kiegyensúlyozottabb, kicsit talán ingerszegényebb, mint Magyarországon. Viszont nem vagyok az a "kussolós" fajta sem, de ez mindig mérlegelés kérdése .

DSCN0603

Lami: Sok helyről érkezhetnek az ihletek egy festményhez. Neked megélt pillanatok, esetleg zenék, vagy mi az, amitől azonnal a vászonhoz kell menned?

Dave: Átélt dolgok, új érzelmi hatások határozzák meg festményeim nagy zömét. Nem tudok csak úgy leülni a vászon elé és festéket maszatolni

DSCN0613

Lami: A jövőben készülsz-e valamire, illetve ha valaki egyben szeretné megtekinteni képeid, hol teheti meg?

Dave: Jelenleg készül egy új festményem, a címe: Gravitation. A többi festményem pedig a mellékelt linkeken tekinthetőek meg.

DSCN1607

Instagram

Facebook

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg!