Kortalan festészet - beszélgetés Kollár Ildikóval
Kortalan festészet - beszélgetés Kollár Ildikóval

A festészet az egyik olyan művészeti ág, melynél nem a kor, hanem az elhivatottság számít.

Minél több év van az ember mögött, annál nyitottabban fogadja be a szépet a világból, és igyekszik megörökíteni.

A festőtábor, ahova járok, rengeteg olyan hölggyel és úrral büszkélkedhet, akik nyugdíjazásuk után kezdtek el a festészet iránt érdeklődni. El kell mondjam, professzionális szintre vitték. Kitartásuk, hozzáállásuk, elszántságuk, alázatuk mind csodás munkákat eredményez.

image 5

Kollár Ildikó bár nem nyugdíjas éveiben kezdett el festeni, de mind a napig szeretettel űzi ezt az ágat. Autodidakta módon, néha szakkörökbe járva sajátított el nagyon sokféle stílusirányzatot. A realista és kubista látásmód ugyanúgy kedvére van, ami képein is sugárzik kifelé életvidám kompozícióin.

image 4

Honnan az inspiráció, az élénk színek a festményeiden?

A festők vannak rám hatással, könyvekben, kiállításokon, interneten. Szeretem a zenét. Mindenféle zenét,de legfőképpen ami már talán nem is illik az én koromhoz, a rockzenét.

50856796 1182120088616745 1588779128016863232 n

Tudom, hogy egy nőnek nem illő a korával előhozakodni, viszont ha példamutatásról van szó, szerintem szót érdemel, hogy mennyi hit, szeretet van benned mind a mai napig. Mire tanított meg téged a festészet ezen az úton?

Talán a festészet megtanított a szorgalomra ,alázatra nem tudom...

50973555 1865159873612137 3415007129310855168 n

Nagyon sok stílusban kipróbáltad magad, ami elismerésre méltó, hisz bátor kezdeményezőként tüntet fel. Van közülük olyan, melyet a legszívesebben űzöl?

Most legutoljára a nonfiguratív absztrakttal próbálkozom.

image

Mire tanított meg a festészet emberileg? Szerinted milyen pozitív tulajdonságok kialakulásában ad még egy pluszt a művészet, azonkívül, hogy maga az alkotás egy csodás folyamat?

Szép iránti fogékonyság

image 1

Képeid hol lehet megtekinteni személyesen érdeklődés esetén?

A képeimet kiállításon lehet megtekinteni./jelenleg most nincs. Eladással még nem foglalkoztam. Terveimbe van, hogy lefotózom és egy füzetbe megjelentetem a képeimet. Utána megpróbálom eladni...feltéve ha még élek :) De pozitív gondolkodású vagyok.

Kövessétek facebook oldalunkat!