Káli Móni - a festészet szerelmese
Káli Móni - a festészet szerelmese

Aki egyszer ecsetet fog a kezébe, teljesen mindegy, hogy hol van, mindent és azonnal szeretne megörökíteni.

Móni akár otthonában, akár útközben lát egy témát, máris örömmel viszi vászonra, papírra, hogy ezek a pillanatok örökké megmaradjanak. Íme bemutatkozója

Káli Móni vagyok, a kalimoni_artist létrehozója. Számomra létkérdés, hogy alkothassak, ilyen-olyan formában a mindennapjaim részét képezi.

20190410 181520

 Mindig szívesen rajzoltam, de úgy igazán 8-10 éve kezdtem komolyabban foglalkozni vele, kihasználva az internet adta lehetőségeket, elkezdtem keresni a témában. Rengeteg ötletet lehet itt ma már találni, gyakran fordulok ide inspirációért.

20200205 194139

 Képeimet legszívesebben akvarellel készítem, de időnként használok más médiumokat, technikákat is, olykor ötvözve őket. Másik nagy kedvenc területem a világszerte elterjedt és igen népszerű Urban Sketching, ami annyit tesz, hogy bármerre járok, egy kisebb méretű, gyors rajzban ott helyben örökítem meg az általam érdekesnek talált témákat, leginkább egy erre készült füzetben.

20191117 115438

 Sokszor kifejezetten így keresem az úti célokat, akár egyedül, vagy más urban sketcherekkel közösen, amely rendkívül jó időtöltés.

20191117 115438

 A stílust tekintve a realisztikus ábrázolás áll hozzám legközelebb, de azért a művészi szabadságnak is teret engedve. Folyamatosan keresem az alkalmat, lehetőséget a tanulásra, fejlődésre, célom, az akvarell-festészet népszerűsítése, mind jobbá válni, képeimmel örömet szerezni, és tovább adni ezt a tudást másoknak is.

20200427 190537

  Képeimmel leginkább a kalimoni_artist Facebook oldalamon, a kalimoni.hu oldalon, és most már a nemrég indított YouTube csatornámon is találkozhatsz.

 

További ötletekért kövesd az alábbi oldalainkat és iratkozz fel havi egy hírlevelünkre a magazin főoldalán: 

facebook oldalunk, 

youtube csatornánkat 

Pinterest tábláinkat.