A szürke ötven...dizájnja - PatríciaK Design
A szürke ötven...dizájnja

Lami: Ha önmagában kiöntesz egy betonformát, akkor remekül el tudod helyezni egy minimalista enteriőrben. Ha viszont ugyanezt a betondarabot színes mintákkal teszed hangulatossá, az egésznek hirtelen észre sem veszed kemény, hideg anyagát, hanem egy különleges, lágy darabot érzékelsz.

Patrícia meglátta, megálmodta, majd megteremtette ezt a világot.

A beton szóhoz egy izmos, félmeztelen, verejtéktől csillogó pasit párosítunk. Persze, ha nagyon le akarunk menni a valóság szintjére, akkor jöhet mellé a sörhas, foltos munkásnadrág, erős borosta, bagó a szájban.

Patrícia sehogy sem illik a képbe, pedig semmi mást nem csinál, mint ezt a kemény anyagot könnyed dekorral felöltözteti és máris átalakítja a férfias külsőből egy könnyed dizájnná. Ezt az egészet csak úgy tudom elképzelni, hogy véletlenül egyszer egy cserépbe beleömlött egy adag nyersanyag, te pedig vérszemet kaptál, és formáztál belőle egy gyertyatartót. Tényleg így indultak a kezdetek vagy esetleg másként jöttél rá, hogy betonozni nemcsak az udvart lehet?

Patrícia: A kezdetek elég messzire nyúlnak vissza, abba az időbe, mikor elkezdtem festeni. Mindig is vonzott a lakberendezés, és hogy az otthonom olyan legyen, ami rám jellemző. A design festményeket is ezért kezdtem el megvalósítani. Általában mindig, mindenhol kilógtam a sorból, így volt ez a munkahelyeimmel, a zenei érdeklődésemmel, a stílusommal kapcsolatban is. Mostanra ezt már elfogadtam sőt, így vagyok rendben önmagammal.

IMG 0161

 

A betont régóta kiszemeltem, amikor itthon még nem nagyon volt ismert az otthonon belüli felhasználása. Alapvetően hozzám a minimalista, ipari design, a férfiasabb otthon áll a legközelebb, jobban érzem magam egy markánsabb környezetben. Külföldön már elterjedtebb, nálunk még kissé szokatlan dekorálási mód. A beton tárgyaim színezése alapvetően a festés szeretetéből jött, így jutott eszembe, hogy kombináljam a kettőt. Úgy vettem észre, hogy ha finom motívumokkal díszítem a durva betont, azt itthon is jobban kedvelik az emberek.

IMG 0473

Lami: A legtöbb művészeti ág egy csapatmunkával indul, majd a végső kialakításnál már csak egyszereplős darab lesz. Neked az előmunkálatokban segítségedre van valaki, vagy tényleg úgy képzeljük, hogy reggelente lerohansz a konditerembe izmot fejleszteni a napi alkotáshoz, vagy valaki segítségedre van benne?

Patrícia: Egyedül csinálok mindent, az öntést, a csiszolást, a festést, az utókezelést. Azért annyira izom nem kell ide, mert nem betonkeverővel dolgozom, de tény, hogy porral és kosszal jár a munka. De ez engem egyáltalán nem zavar. Természetesen a férjem, családom támogat, hiszen enélkül nem tudnám megvalósítani, amit kitalálok. És ez hatalmas segítség.

IMG 0494

Lami: Egyre divatosabb a szürke szín, ami akár vörössel, barnával, rózsaszínnel kombinálva máris elveszti komorságát. Melyiknél jön elő nálad az az érzés: „hazajöttem”?

Patrícia: Nálam a fekete és a bronz az alap színek. Elismerem a harsány, vagy pasztell színek jelentőségét is, de azt inkább meghagyom a nőiesebb dolgokat készítőknek. Persze, ha van rá igény, én is használom őket, ezért készült most a fürdőszoba szettem türkiz, illetve rózsaszín festéssel.

IMG 0330


Lami: Hogyan tovább? Dísztárgyaidat milyen formában szeretnéd megismertetni és eljuttatni vásárlóidhoz, hol lehet megtekinteni további munkáid?

Patrícia: Most készül az Etsy-n a boltom, és hamarosan lesz portfólió weboldalam is. Erős a külföldi érdeklődés, ezért idén mindenképp szeretnék több országba eljutni a termékeimmel, és így határon kívüli vásárokat is megcélzok. Jelenleg a Facebook és Instagram oldalamon láthatóak a termékek, rendelni is ott lehet. Keresem továbbá lakberendezők ismeretségét, hogy rajtuk keresztül is eljuthassak az emberekhez. Célom egyébként a tárgyaim megismertetésével az, hogy aki igényes a környezetére, az legyen nyitott az új dolgokra is, ne érje be csak azzal, amit elé tesznek.


https://www.facebook.com/DesignPatriciaK/

https://www.instagram.com/patriciakdesign/

Alkotó: PatríciaK Design

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg!