A hintában megálmodott gyerekszoba dekorációk, avagy LenArt room Design őszinte, tiszta lénye
A hintában megálmodott gyerekszoba dekorációk

Az egyik leghálásabb dolog gyermekeknek és gyermekekkel alkotni. Aki azt hinné, hogy ehhez elég egy óvodában megszerzett rajztudás, és azzal kedves képeket készíteni a falra, azoknak íme a szokásos üzenetem: próbáld meg!

Nem elég egy helyes kislányt feltenni a vászonra, hanem tudni kell hihető mosolyt varázsolni az arcára. Ahhoz, hogy eljuss arra az elhatározásra, hogy gyermekeknek készítesz dekorációt, egyenes út vezetett, vagy néha elkirándultál más területekre is?

Mindig szerettem rajzolni, festeni, alkotni. Kisfiam születése előtt készítettem az első faldekorációmat a szobájába, és azóta teljesen beleszerettem. A gyerekeknek készült képeken teljesen szabadjára engedhetem a fantáziámat, itt nincsenek szabályok. A legnagyobb öröm számomra pedig az, amikor a kis tulajdonosok arcára mosolyt csal egy képem vagy dekorációm. Természetesen még most is elkalandozok, felnőtteknek is készítek képeket, falfestést, és ezt is nagyon szeretem.

3unnamed

Fontos a színek használata, felvitele, egészséges anyagok használata, ha az ember gyermekeknek készít alkotásokat. Ezeket mind felnőtt fejjel, átgondolt tervvel lehet megvalósítani. Viszont minden egyes műben benne van maga a készítő is. Ezekkel a pasztelles lágy tónusokkal, vidám színekkel téged úgy képzelünk el, mint aki egész nap képes lenne a homokozóban homoksütit készíteni, sorban állni huszadjára is a csúszdán és le nem lehet szedni a hintáról, még akkor sem, ha már elmúlt húsz éves. Téged hogyan képzeljünk el a hétköznapokban?

Elég álmodozó típus vagyok, igazi művészlélek, akinek állandóan csapong a fantáziája, de van egy racionális oldalam is persze. Szeretem szép dolgokkal körülvenni magam, képes vagyok napokig gondolkodni azon, hogy milyen színű legyen valami. A festés mellett még dolgozom is, anya is vagyok és próbálom a háztartást is vezetni, ami számomra nem könnyű, mert ehhez szükséges lenne a racionális időbeosztás. A kreatív alkotásban azonban nem lehet meghatározni, hogy mennyi időt töltök egy művel, van hogy egész hamar készen van, de előfordul, hogy két-három napig is festek egyetlen képet. Egyébként tényleg jobban szeretek hintázni, mint a fiam :)

thumb 5unnamed

Nemcsak vászonképeket, hanem falfestményeket is készítesz. Kihívás mindkettő, ha az ember teljes odaadással akarja létrehozni. Egy falfestmény esetében volt már olyan felület, melynél nagyon megdolgoztatott egy nem várt textúra?

Igen, volt már, hogy rossz minőségben festett falra, fűrészporos vagy éppen mintás felületű tapétára festettem, így minden vonalat ezerszer kellett áthúznom, hogy egyenes legyen, de ezektől is fejlődöm, sokkal biztosabb már a kezem, mint az elején volt.

thumb 6unnamed

Az ember alkot, de egy igazi alkotó sosem pihen meg a tervezésben. Te milyen terveket dédelgetsz?

Szeretnék minél többet festeni felnőtteknek is. Most van egy üzletbelső, és egy minimál stílusú fürdőszoba, amire felkértek és alig várom, hogy nekifoghassak. A festést nem tudom megunni, hiába fáradok el benne egy létrán töltött nap után, másnap már újra hiányzik az ecset. Szeretném minél több területen kipróbálni magam, izgalmas új színekkel és textúrákkal dolgozni. Jó lenne, ha minél többen újra felfedeznék, megismernék a falfestést, mert ez egy remek opció otthonunk arculatának kialakítására.

thumb 7unnamed

A LenArt room Design további munkái az alábbi linken tekinthetők meg:

http://facebook.com/lenartroomdesign

Alkotó: LenArt room Design

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg!