Művészek 30 napos kihívása
Művészek 30 napos kihívása

Lúzer minden művész és sebét nyalogató nyikhaj, vagy van köztük olyan, aki nem hisz a köznyelvben elterjedt hülye mesékben és harcosként képes dolgozni álmaiért?

Január 1-én úgy döntöttem, be akarom bizonyítani a világnak, hogy egy művész is képes kőkeményen dolgozni.

Ehhez először persze maguknak kell a saját kényelmi zónájukból kilépni, és bizonyítani. Nem másnak, nem a világnak, saját maguknak, az alkotóművészeknek!

Balogh Krisztina egyik napi munkája

Balogh Kriszta

Nos, ehhez adott baromi nagy segítséget a január 1-én megalakult 30 napos alkotói kihívás csoport, mely kizárólag alkotóművészettel kapcsolatos rutinokat engedett be. Ergo, senkit nem érdekel, ki akar lefogyni, kinek van elege a dohányzásból, ki akarja lefutni a maratont. Egyetlen szabály volt: alkotással kapcsolatban kellett megjelenni.

Babainé Mikó Beáta egyik napi munkája

Beata Babaine Miko

Volt ebben a sztoriban persze egy kevés magam felé hajlás is, hisz meg akartam írni a könyvemet, de tudtam, nem mindig lesz hozzá kedvem, baromi jól elő tudom adni a hattyú halálát, ha éppen borongós az idő / nem mosolygott a pénztáros néni / nem sikerült az ebéd / nem tudtam befejezni egy festményt. A lényeg, hogy állat jól tudok kifogásokat gyártani, mint mindenki más, ellenben elérem a céljaim rendszeresen. Csak az nem mindegy, mikor, hogyan, mekkora motiváltsággal. Egy csapatban viszont ez teljesen másként működik.

Hodák Anna egyik napi munkája

Hodak Anna

Húznak a többiek, támogatnak, bátorítanak. Nemcsak azzal, hogy nap mint nap odamennek kommentelni a napi teljesítmények alá egymásnak, hanem azzal, hogy ők is ugyanúgy leteszik a mindennapos kihívást.

Nem, ez egyáltalán nem könnyű. Még akkor is rohadt kemény munkát igényel, ha imádsz festeni, rajzolni, horgolni, dekorálni. Hiába is az életed az alkotás, néha elfáradsz. Ilyenkor viszont ott vagyunk egymásnak, ami miatt egyszerűen nem akarod abbahagyni. Úgy érzed, másokért is felelős vagy azzal, hogy teljesítesz.

Fura, nem?! Totál ismeretlen emberek (a legtöbben), most hallottunk egymásról először és mégis úgy érezzük, a másikért is tartozunk annyival, hogy a saját teljesítményünkkel motiváljuk őket a folytatásra.

Nyíri Ilona a kihívás alatt majdnem 500 masnit készített el, amit lakásdekorációi díszítésére használ fel. 

Ilona

Ilona2

A kommentek pedig másról sem szóltak, mint dicsérték a másikat. Igen, ez elég veszélyes dolog, hisz lehet ezzel szinten is tartani másokat. A csoportban viszont olyan emberek gyűltek össze, akik tisztában vannak azzal, hogy életük végéig tanulni kell. Akármit is tettek már le, nem maradnak egy bizonyos elért szinten, hanem állandóan feljebb emelik a lécet, bárhogy is simogatják buksijukat.

Kolozsiné Edit koripokat készített minden áldott nap a koraszülötteknek.

Kolozsine Edit

A művészetben épp ez az egyik legnehezebb: nincs megállás a tanulásban. Persze ez az, ami frissen is tartja az embert, fiatalos lesz a gondolkodása, egészséges az elméje. De minket nem ezek érdekelnek, hanem kizárólag az, hogy jobbá váljunk, mint tegnap voltunk.

Szekeres Viktor egyik napi munkája

Szekeres Viktor

Voltak nehéz pillanatok, és szakadtak le emberek. Akit lehetett, újra sikeresen arra buzdítottunk, hogy indítson új kihívást. Volt, aki harmadjára futott neki, és most már ott tart, hogy hamarosan végez a 30 napjával.

Molnár Regina egyik napi munkája

Molnar Regina

Nem voltak vetélytársak, irigykedések, beszólogatások (ok, repültek is volna hamar). Nem akarok most egy hatalmas szeretetteljes kommunáról írni, ahol peace and love uralkodik, és állandó mosoly az arcunkon. Ez baromság és lazán hihetetlen.

Viszont összetartott minket a közös cél. Ez nem volt más, mint a kitartás, az alkotás. Nem ugyanazzal a feladattal, de ugyanazzal a lendülettel.

Pomlényi Paula egyik munkája

Pomlenyi Paula

Voltunk, akik nem alkottunk, hanem vagy az írásra adtuk a fejünket, vagy éppen marketinget tanult közülünk valaki, mint például Kerekes Éva, akinek hamarosan megnyitója lesz, így ez a kihívás is remek mankót adott neki a sikeres megvalósításhoz.

Varga Orsi egyik munkája

Varga Orsi

Aki kedvet érez hozzá, természetesen folyamatosan csatlakozhat, hisz egész évben nyitva áll a csoport és fogadja be az új művészeket, akik szeretnének lépcsőfokokkal feljebb jutni 30 nap után. Idekattintva nézzél be hozzánk.

És hogy én hogy csatlakoztam ehhez a projekthez? Megírtam a Merj művész lenni könyvet, mely után most a 30 nap alatt egy festőknek megrendezésre kerülő rendezvényhez sikerült befejeznem a következő írásom. 

Várunk szeretettel, Lami