Ilonka néni, a youtube cuki, de fárasztó nagyija
Ilonka néni, a youtube cuki, de fárasztó nagyija

„Anya, ez a lány mindenbe beleköt, amit mondasz neki?” „Nem, csak próbálkozik!” - válaszoltam gyerekemnek.

Lami: A leányzó, akiről szó van, harmadik éve tanul nálam rajzolni, festeni. Pont azt szeretem benne, ami akár idegesítő is lehetne. Mindenre van egy kedves mosoly kíséretében tett pikírt megjegyzése. De hát hasonlítunk egymásra, így ha magamat elviselem, akkor benne is szeretnem kell ezt.

Eszti ránézésre egy átlagos kölök, tanul, mindennap iskolába jár, igazából még csak azt tudja, hogy valami nagyot szeretne letenni az asztalra, de ebben a tinédzser korban még azért eléggé kontúrhiányos ez a terv.

Viszont ő nemcsak fest. Létrehozott egy olyan youtube csatornát, melyen esetenként a feltöltött videókat 500 ezren (!!!) is megtekintik.

Ilonka néni egy sztár lett. Lehet keményen beszólogatni rá és unokájára, Esztire is, de lehet imádni, és rajongani érte.

Régebben terveztél animációs kisfilmeket, amelyekből én is láttam egy párat. Uncsi lett a sok kis kép összedolgozása filmmé, és rájöttél, nagyi ott él békésen, mekkora ötlet is lenne vele forgatni egy pár filmet?

Eszti: Nem untam meg csak jobban szeretem az olyan videókat, ahol igazi emberek vannak. Először egy pályázatra csináltam ilyen videót. Nem nyertünk, de én szerettem volna folytatni a videózást. Aztán csak úgy eszembe jutott, hogy milyen lenne a nagyival videózni.

17356950 1879503342331038 298094706 o

Lami: Sikereket érsz el a tanulás területén, a sport is közel áll hozzád, felvettek az összes középiskolába, ahová jelentkeztél, és még te választhattál, hogy hol szeretnél tanulni. Ráadásként pedig nagyiból sztárt csináltál.

Az egy dolog, hogy úgy egészséges, hogy tizenévesen egy gyerek fáradhatatlan legyen. Viszont te még emellett erősen kreatív is vagy. Egy alkotó ember szomjazza a dicséretet. Nem magunknak készítjük az alkotásokat, hanem magunkból, így nagyon várjuk a reakciókat rá a külvilágtól. Hogyan bírod megállni, hogy kizárd az összes negatív bírálatot, ami érkezik feléd?

Eszti: Nem szoktam az ilyeneket magamra venni, de legtöbbször el sem olvasom az utálkozós kommenteket.

nagyi foto

Lami: Ilonka néni és az ő YouTyukái totál letarolják az internetet. Mikor elkezdtél festeni, nem igazán volt elképzelésed, mit szeretnél vele elérni. Nagyival kapcsolatban számítottál ekkora népszerűségre, volt rá előzetesen felépített terved?

Eszti: Egyáltalán nem számítottam rá, hogy ilyen sokan nézni fognak. Eleinte csak 6 darab feliratkozónk volt, abból is egy az öcsém. Tavaly októberben valami történt és hirtelen hatalmas lett az érdeklődés a csatorna iránt.

Lami: Nem igazán érdekel téged mások véleménye arról, merre menjél. Tökéletes megérzéssel járod az utad (ez egy kicsit népdalos lett, sorry). Szerintem nem született még olyan ember, aki befolyásolni tudott volna terveid megvalósításában. Sok felnőtt itt rontja el: kitalálnak valamit, elmesélik másoknak, majd hagyják lebeszélni magukat a megvalósításról, és bedőlnek a rengeteg negatív visszhangnak„xy is megpróbálta, és nézd, milyen szerencsétlen élete lett”, „nehogy már neked sikerüljön, amikor egy nálad tehetségesebb is belebukott”.

Te olyan léptékben haladsz, hogy szerintem nem is érkezhet el hozzád egyetlen ilyen vélemény sem. Mi jár a fejedben, mikor kiagyalsz egy tervet?

Eszti: Nem gondolok mások véleményére, csak megvalósítom, amit kitaláltam. Mindenképpen ragaszkodom az elképzeléseimhez, és azokat makacsul véghez viszem.

Lami: Mind felnőttek, mind tinik példaképe lehetsz. Tudom, eléggé nyálasan hangzik ez tőlem. Viszont célirányos hozzáállásod, kitartásod, szorgalmad, keménységed, határozottságod, és számomra nagyon élvezhető humorod az élet minden helyzetére tökéletesen példázza, hogyan lehet úgy sikert elérni, hogy az ember ne görcsöljön rajta, és csak élvezze, amit tesz.

Ha most készítenénk egy olyan ultra divatos "fényképes-idézetes-denagyonbölcsvagyok" posztot, amin te és Ilonka néni, sokak nagyija vagytok rajta, mi lenne az idézetetek, a mottótok?

Eszti:

„Az idősek cukik, de fárasztóak.”

Eszti és Ilonka néni videói az alábbi linken találhatóak:

Facebook-on pedig itt tudjátok követni őket.

Megjegyzés: a Telekom videós gálán "Az év női felfedezettje" kategória II. helyezéséért hatalmas gratula! 

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg!