"Egyszerűen nem akarok másnak látszani, mint ami vagyok" - beszélgetés Panyi Zsuzsival ékszerekről és a sikeres kézműves vállalkozás fortélyairól
"Egyszerűen nem akarok másnak látszani, mint ami vagyok" - beszélgetés Panyi Zsuzsival ékszerekről és a sikeres kézműves vállalkozás fortélyairól

Vajon mi készteti arra az emberlányát, hogy a sikerének kulcsát megossza másokkal?

Panyi Zsuzsi, a nevéhez fűződő márka képviselője oktatója a kézműves marketingnek is. Miközben remekül irányítja ékszereinek eladását, közben Mákgubó néven ötletekkel, megoldásokkal, és tanfolyamokkal is hozzásegíti a sikeres vállalkozáshoz azokat az embereket, akik szintén alkotással szeretnék megtölteni napjaikat.

De kezdjük az elején: ki hiteles ma? Azzal, hogy üzemeltet bárki egy weboldalt, webshopot hoz létre, közösségi portálokon kínálja áruját, még roppant kevés. Ma már egy egyszerűbb oldallal is el lehet indulni, így a kezdeti online kirakodás nem okoz túl nagy anyagi terhet.

Viszont honnan tudjuk azt, hogy az akár több ezres, tízezres követőszám mögött az eladási mutatók is felfelé ívelnek?

Az alábbi szavakat a vásárlói vélemények között olvastam rólad: megbízhatóság, rugalmasság, különlegesség, gyorsaság, korrektség. Folytassam? :)

Mit tartasz ezek közül a legfontosabbnak ahhoz, hogy ne csak ékszereiddel legyél impozáns, hanem emberileg is úgy érezzék a vevők, hogy a legjobb helyen járnak nálad, illetve hitelességed is stabilitást jelentsen?

Panyi Zsuzsi: Az online vállalkozásban a hitelesség valóban egy nagyon fontos kérdés. Kiemelten fontos, hogy egy alkotó (de mondhatnék bármilyen más vállalkozást is) vállalja fel a weboldalán az arcát és a nevét. Ma ez már alap, mégis sokan nem teszik meg. 

Persze, lufi vállalkozások több 10.000-es követőkkel voltak, vannak és lesznek is. A lufik azonban egyszer kipukkannak.

27643760433 9d2c9095dd o

Nálam nem a követők száma a lényeg, hanem a magam számára felállított cél. Sokan ma a követők, feliratkozók számát fogalmazzák meg célnak, pedig az csak egy eszköz a célod eléréséhez!

Annyi dicsérő szót írtál róla, és azt kérdezed, hogyan csinálom? Maximalista vagyok. Igaz ez az ékszerekre, a weboldalamra, a vállalkozás ügyvitelére. Tavaly fél évet tettem bele az új weboldalam stratégiai és funkcionális tervezésébe. Megérte. Azt hiszem erről a vásárlói élményről beszélsz Te is....

28913450194 83f1d4bb60 o

Szeretem a vásárlóimat és úgy érzem, ők is engem! A vásárlók díjazzák, ha egy márka és egy professzionális termék mögött egy hús vér ember és emberi hang van, aki őszinte. A panyizsuzsitól ezt kapják és ez átjön az összes csatornámon. Egyszerűen nem akarok másnak látszani ami vagyok. Ezt a vásárlók is érzik!

Lami: Elég sok nő megkeményedik attól, hogy becseppen az üzleti életbe. Az alkotás nemcsak kreatív tevékenység, hanem kemény pénzügyi döntéseket is jelent. Sokan elfelejtenek lágyak, kedvesek maradni, és már a hétköznapokban is átveszik az irányítói szerepet. 

Nemrégiben a Kézműves Konferencián volt szerencsém látni téged előadni. Nos, mindent el lehet rólad mondani, de azt nem, hogy egy rideg-hideg üzletasszony állt volna a színpadon. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy mint a Panyi Zsuzsi kollekciót, illetve a Mákgubót is nagycsaládos édesanyaként üzemelteted.

Hogy tudnak megmaradni a nők igazán nőként az üzleti világban?

Panyi Zsuzsi: A családom még sok időt követel tőlem, így nem vagyok teljesállású üzletasszony. Ez a kettős élet, bár olyan mint egy cirkuszi tányérpörgető. Van 6 tányérod és mindig azt pörgeted, ami lelassul. Engem a család és vállalkozás kettőssége egyensúlyban tart. Amikor elegem van az alvállalkozókból és a papírmunkából, akkor jól a gyerekeimmel lenni, de az is igaz, hogy nyaralás után nagyon várom már, hogy a műhelyemben dolgozhassak.

IMG 4615

Mindeközben a gyerekeim fiatalítják a gondolkodásomat, nincs időm bekeményedni mellettük. Ugyanakkor a kamaszaim pedig folyamatosan új kihívásokkal tréningezik a problémamegoldó képességemet. Edzésben vagyok a nap minden percében...

Lami: Ékszereidről a víz tisztasága és játéka jut eszembe. Amikor tanítom a gyerekeket felhőt és eget festeni, pont olyan szavakat használok, mint amilyen érzésem van ékszereiddel kapcsolatban. Nincsenek tiszta kékek és fehérek. Kevert, lágy színek vannak, melyek visszaköszönnek a körülötte lévő világból. Ékszereid pont ilyenek. Tisztaságuk mellett megmarad a világ sokszínűsége is bennük. Mit tesz egy nővel, férfivel az ékszerviselés? Mit hoz ki belőle?

Panyi Zsuzsi: Nagyvonalú színhasználat, színek, letisztult formák, minőségi kivitelezés. Talán ez a három legfontosabb hozzávaló, ami alapján felismerhető a panyizsuzsi stílus.

IMG 4639

Panyizsuzsi szerint az ékszer feladata, hogy megcsillanjon általa viselője személyisége. Kiemelje benne azt, amire büszke és megragyogtassa a legszebb oldalát!

A panyizsuzsi nő egy hétköznapi, de boldog és ragyogó nő! Szzerintem egy igazi ékszer nem tereli el a figyelmet a nőről, nem csupán kiegészítő, hanem szinte testének a része. 

Lami: Mint marketinges, és mint ékszerkészítő, hol találkozhatunk veled és alkotásaiddal személyesen?

Az ékszerboltom a nap 24 órájában nyitva áll. Ott mindig megtalálsz. Személyesen azonban egyre kevesebb helyen. Nálam ez tudatos döntés! Így élvezni tudom az online vállalkozás adta szabadságot!

A mákgubó képviseletében legközelebb a Számlázz.hu Műhely beszélgetésén leszek jelen, ahol egy kerekasztal beszélgetésben leszek vendég, többek között Palya Beával együtt. 2017. október 26. csütörtök, 16:00 – 18:00 helyszín: Próféta Galéria (Budapest, XI. kerület, Szent Gellért tér 3.) 

IMG 4960

Panyi Zsuzsi további ékszereit idekattintva tekintheted meg. A kézműveseknek szóló marketing oktatásról pedig itt kaphatsz információkat.

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kövesd facebook oldalunkat a további érdekes információkért.