Az év színe: a kék
Az év színe: a kék

Ebben a cikkben a kék ezer árnyalatára kitérünk és adunk ötleteket, hogy tudod otthonod dekorálni ezzel a színnel, illetve kiegészítőként miket tudsz viselni.

A kéknek pszichológiai hatása is igen jelentős, hisz akár egy üzleti tárgyalásra mész ebben a színben, máris sikered lehet, hisz értelmet, magabiztosságot, intelligenciát sugall.

De nézzük most, az alkotók miket álmodtak meg a kék különféle árnyalataiban, legyen az mély tónusú, esetleg zölddel kevert türkizes, vagy a tenger színét megjelenítő árnyalat.

Festőként akár akvarellel vagy olajjal nyúlok ehhez a színhez, az emberek szemét nem tudja elkerülni. Kiemelkedik és egyben megnyugtatja a nézelődőt. Ha pedig egy komplementer színnel párosítjuk, erőteljes dinamizmust ad.

20170709 172829

20191129 121905

20191217 152720

Az Anna Handmade alkotója álomszép kötött darabokat hozott az év színéhez. Legyen az pulóver, egy stóla, vagy egy amolyan felkapom kardigán, mindegyik eleven játékosságot ad ebben a színösszeállításban.

Anna

Anna2

Anna3

A KerekesÉva Style alkotója textilszobrászattal alkotja munkáit. Elevenek, csillogósak, vidáman hívogatóak ezek a vibráló, modern darabok. Akár egy képet képzelsz el otthonodban, vagy egy kiegészítő tárgyat, mind megvalósítható ezzel az esztétikus újrahasznosítási díszítéssel.

Eva

Eva2

Eva3

A Filcvarázs alkotóját sem lehet zavarba hozni, ha valaki a kékes árnyalatot kedveli. A filcek számtalan színű kavalkádja a türkizes hidegségétől a meleg mély kékig minden árnyalatban megtalálhatóak alkotásai között.

Heni

Heni2

Heni3

Aki szívesen hord kiegészítőket, és fontos neki, hogy ne csak esztétikum legyen, hanem igazi ásványokból készült darabokat viseljen, nekik mutat egy pár lehetőséget a kék árnyalatában az Alita Ásványékszer alkotója.

Ildi

Ildi2

Ildi3

A Cream Design alkotója, mint minden darabját egy lágy megfogalmazásban készíti el. Alkotásai nem harsányak, nem üvöltenek, és mégis gyönyörködve nézi az ember, hisz annyira melegséget adóak kompozíciói.

Kriszta

Kriszta2

A Paverpol Kisvárda - Sz. Nagy Tímea paverpol technikával hoz létre álomszép elegáns képeket. Ezek a darabok mozgásukkal, több dimenziós, életre kelt figuráikkal csakúgy vonzzák az ember tekintetét. 

Timea.3

Timea2

Timea

A Strong Paramedic Paracord alkotója nemcsak esztétikus, hanem hasznos kiegészítőket készít karkötőként. Ez az anyag életet is menthet, de egyben vidám kiegészítője bármely viseletnek. És mint látszik, itt is számtalan lehetőséget tartogat a kék szín árnyalata.

Tom3i

Tomi

Tomi2

Ha te is imádod a virágokat, nem lep meg, hogy a kéknek hány árnyalata fordul elő a természetben, melyeket a HéVIPart alkotója, amolyan emlékőrként örökít meg egy-egy ékszerbe ágyazva. Akár egy gyűrűbe szeretnél foglaltatni egy nagy esemény emlékét, vagy egy medálba, mind csodásan fog mutatni rajtad.

Zsuzsa

Zsuzsa2

Zsuzsa3

 

További ötletekért kövesd az alábbi oldalainkat és iratkozz fel havi egy hírlevelünkre a magazin főoldalán: 

facebook oldalunk, 

youtube csatornánkat 

Pinterest tábláinkat.